“Mijenjam ženu za električni bicikl”: Velik interes za E-bike u Njivicama, besplatne ture i sutra

Riva u Njivicama, rano poslijepodne, nekoliko ljudi na plaži a drugdje uglavnom – pustoš. Svugdje osim na rivi, gdje se skupio respektabilan broj ljubitelja biciklizma i znatiželjnika koji će to tek postati. Upravo ovoga vikenda, tijekom subote i nedjelje, Cycle Croatia u suradnji s Općinom Omišalj i Turističkom zajednicom Općine Omišalj organizirao je predstavljanje treking, MTB i trkaćih bicikli sa i bez električnog pogona.

Kako funkcioniraju i koje su prednosti električnih bicikala već prvog dana predstavljanja doznalo je četrdesetak ljudi, koji su u dvije vođene ture imali priliku upoznati ovaj dio otoka iz sasvim nove perspektive. Kružne vođene ture krenule su upravo s rive i u dva sata trajanja obuhvatile su 28 kilometara, s usponom od 390 metara, što bi za vožnju bicikla bez električnog pogona bio pristojan “zalogaj” čak i za one iskusnije. S električnom biciklom doživljaj je sasvim drugačiji.

“Ovo nije bicikl, ovo je stroj”, komentirao je jedan od onih koji su spomenuti “stroj” isprobali na licu mjesta, uz dodatak – “mijenjam ženu za električni bicikl”.

Nijedna rastava ipak srećom nije pala, a besplatne vođene biciklističke ture – bez opasnosti po brak učesnika, ali uz odličnu atmosferu – održat će se i sutra od 10.00 i 15.00 sati. Broj sudionika je ograničen te je potrebna registracija.

Njivice Bike 2020.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!