Krčki karatisti na zimskom seminaru u Fužinama

Seminaru su prisustvovali i karatisti iz riječkog karate kluba “Delta” što je omogućilo dodatno obogaćenje treninga, izmjenu znanja i ono najvažnije: stjecanje novih poznanstva i prijateljstva

Krčki karatisti treniraju punom parom kako bi se pripremili za brojna natjecanja u novoj godini. Zimski seminar bila je odlična prilika kako bi se “izbrusila” tehnika kati i borba. Seminar je održan od 20. do 22. siječnja u Fužinama u Fužinarskoj kući. Seminaru je prisustvovalo 40ak karatista iz Karate klub “Krk Croatia” 10ak iz Karate kluba “Delta”, 3 trenera, 1 voditeljica edukativnih radionica, i nekoliko volontera.

Karatisti su bili podijeljeni u 3 grupe, trenirali su nekoliko puta dnevno, a sve kako bi bili što bolji natjecatelji. Treninzi su se održavali pod vodstvom trenera: Samuel Roksandić, Viktor Čubrić, Namik Dizdarević i dva asistenta: Zara Burnić i Matteo Mrakovčić Wernoth. Održano je i polaganje za pojas u karate stavovima i tehnikama blokova od udaraca koje su demonstrirali naši najmlađi članovi, a naši najstariji članovi su polagali prve dvije kate. Polaganje ostalih karate tehnika nastavlja se u klubu te će svi koji uspješno polože sve potrebno uskoro dobiti novo zvanje u karate sportu.

Karatisti nisu samo marljivo trenirali, također su kroz igru i razgovor učili o važnosti iskrenog prijateljstva, te kako naše riječi i djela imaju veliki utjecaj na međusobne odnose. Edukativne radionice vodila je vjeroučiteljica Maja Šimičić Roksandić zajedno s mladima iz župe Omišalj: Lucija Mahulja, Ena Vranić, Laura Zec i Matea Antolić.

Seminaru su prisustvovali i karatisti iz riječkog karate kluba “Delta” što je omogućilo dodatno obogaćenje treninga, izmjenu znanja i ono najvažnije: stjecanje novih poznanstva i prijateljstva. Dodatno veselje bio je snijeg te se svo slobodno vrijeme provodilo grudajući, sanjkajući… Ukratko uživalo se u zimskim radostima. Seminar je zaključen snježnom avanturom Marka Sladića, a u kojoj su karatisti šetajući fužinskim krajem upoznavali sve njegove tajne.

Uspjeh ovog seminara dokazala su nasmiješena lica karatista, iščekivanje novog seminara i pohvalne povratne informacije roditelja. Klub se zahvaljuje svim karatistima na sudjelovanju, asistentima na vođenju treninga, volonterima na vođenju radionica, roditeljima na povjerenju te osoblju Fužinarske kuće na odličnom gostoprimstvu.

 

error: Content is protected !!