Fantastičan uspjeh krčke posade na 55. Barcolani – zauzeli 37. mjesto u konkurenciji od čak 1773 jedrilice!

Posadu su činili Miro Volarić, Marijan Rončević, Robi Skomeršić, Vedran Skorup, Luka Olivari, Dean Toić te Neo, Leni i Josip Špoljarević

Krčka posada plasirala se na visoko 37. mjesto na netom održanoj 55. Barcolani u Trstu, u konkurenciji od čak 1773 jedrilice. Fantastičan je to uspjeh za Krčane, koji su ujedno zauzeli i peto mjesto u svojoj skupini.

“Izvanredan je to rezultat i mogu reći da smo presretni. Neki kolege su već više puta jedrili na Barcolani, ali meni je prvi put i fantastičan je to osjećaj kad ulaziš u cilj i vidiš kakvim si brodovima okružen. Zaista imponira”, kaže nam kapetan Josip Špoljarević iz krčkog JK Plav.

“Bila je dobra prognoza, super društvo, odlična manifestacija i rekli smo – ajmo! Imali smo svoju strategiju koja se na kraju isplatila. Nadam se da ćemo se vratiti i dogodine, a hoćemo li nadmašiti ovaj rezultat? Bit će teško”, iskreno kaže Josip.

Posadu su činili Miro Volarić, Marijan Rončević, Robi Skomeršić, Vedran Skorup, Luka Olivari, Dean Toić te Neo, Leni i Josip Špoljarević, koji su posebne zahvale uputili i sponzorima – Auto servisu Rončević i Marine Service Neo.

Barcolana se održava svake godine druge nedjelje u listopadu, a dok je na prvoj 1969. godine sudjelovala samo 51 jedrilica, danas je to najmasovnija regata svijeta.

 

 

error: Content is protected !!