Izabran novi saziv Vijeća učenika PGŽ, u Glavnom odboru troje malih Krčana

“Osobno mi je drago, da su zastupljeni i naši otoci Rab i Krk sa predstavnicima u izvršnom tijelu Vijeća. Vjerujem da će naš Savjet i Vijeće ostvariti dobru i uspješnu suradnju”, rekao je potpredsjednik Savjeta mladih PGŽ Kristian Tončić.

Online putem održana je konstituirajuća sjednice Vijeća učenika Primorsko-goranske županije koju je organizirao Upravni odjel za odgoj i obrazovanje PGŽ. Za novu predsjednicu izabrana je učenica trećeg razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije Petra Mavrinac, a za zamjenicu učenica Osnovne škole Viktora Cara Emina Lovran Mia Kovačević. Članovi su izabrali i tajnika Vijeća Ivora Meštrovića, maturanta Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka te članove Glavnog odbora: učenicu Osnovne škole Omišalj Iru Šekuljicu, učenika Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk Adriana Polonija, dok su iz srednjih škola izabrani Lana Vidas iz Srednje škole Markantuna De Dominisa Rab i Ivan Posel iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk.

Na istoj sjednici je predsjednica Vijeća Petra Mavrinac izabrana i za predstavnicu Primorsko–goranske županije u krovnom tijelu, Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske.

Petra Mavrinac

„Kao pročelnica UO za odgoj i obrazovanje PGŽ, koristim priliku čestitati  novoizabranom vodstvu Vijeća učenika Primorsko-goranske županije i zaželjeti im  puno  uspjeha u daljnjem radu.  Djeca nisu naša cijela populacija, ali su 100% naša budućnost. Stoga, vjerujem da će svojim idejama naša Petra doprinijeti kvaliteti rada Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske i da će, kao i prethodne generacije, s ponosom predstavljati našu Županiju“ izjavila je pročelnica Edita Stilin.

„Iznimna mi je čast biti izabrana za predsjednicu Vijeća učenika Primorsko-goranske županije i predstavnicu naše županije u Nacionalnom vijeću učenika. Jako se veselim radu koji će, nadam se, voditi prema unaprjeđenju svih škola u Primorsko-goranskoj županiji i u Republici Hrvatskoj. Inače, sedamnaest mi je godina te sam učenica Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. Volim raditi s ljudima, stoga volontiram u Crvenom križu i Udruzi Portić, a članica sam i Interact kluba Rijeka Novi val. Također, glumim u Riječkom kazalištu mladih Kamov“, ukratko je o sebi navela novoizabrana predsjednica Petra Mavrinac

Savjet mladih PGŽ i Koordinacija savjeta mladih s područja naše županije, na prošloj su koordinaciji stavili imperativ na konstituiranje  i stavljanje u funkciju Vijeća učenika Primorsko-goranske županije kao važnog dionika u pogledu brige i što bolje reprezentacije učenika. „Savjet mladih okuplja grupaciju mladih od 15 do 30 godina, a da bi se moglo dobro zalagati za mlade potrebno je imati informacije o problemima i eventualnim prijedlozima svih dobnih skupina i zato smo iznimno zadovoljni ovim konstituiranjem Vijeća učenika. Također, osobno mi je drago, da su zastupljeni i naši otoci Rab i Krk sa predstavnicima u izvršnom tijelu Vijeća. Vjerujem da će naš Savjet i Vijeće ostvariti dobru i uspješnu suradnju“ rekao je potpredsjednik Savjeta mladih PGŽ Kristian Tončić.

error: Content is protected !!