U Domu zdravlja u Krku pušteno u rad dugoočekivano dizalo

Sredstva su osigurana od strane Primorsko-goranske županije, gradova i općina s otoka Krka te privatnih donatora

U Dom zdravlja Primorsko-goranske županije u gradu Krku ugrađena je i puštena u rad vertikalno podizna platforma. Ukupna vrijednost investicije iznosi 434 tisuće kuna, a njome je osigurana pristupačnost osobama s invaliditetom i teže pokretljivosti te time podignut standard pružanja zdravstvene zaštite.

Platforma na hidraulični pogon ugrađena je u zoni stubišta zgrade. Visina dizanja iznosi 7,38 metara ili pet stanica, a nosivost 400 kg odnosno pet osoba. Sredstva su osigurana od strane Primorsko-goranske županije, gradova i općina s otoka Krka te privatnih donatora.

Grad Krk i GP Krk d.d. Krk su u prosincu 2021. godine su inicirali pokretanje postupka nabavke i ugradnje liftova u zgradu ispostave Doma zdravlja u Krku i donirali su svaki po 100.000,00 kn, a na Koordinaciji u Baški zatim je donijeta  odluka da se uključe sve JLS otoka Krka, s ukupno 387.480,00 kn, razmjerno broju stanovnika po popisu iz 2011. godine – po svakom stanovniku 20,00 kuna. Razliku do ukupne vrijednosti investicije preuzela je Primorsko-goranska županija kao osnivač ustanove.

Time je riješen dugogodišnji problem za teže pokretne osobe i osobe s invaliditetom koje su koristile usluge krčkog Doma zdravlja, zbog čega su članovi Udruge invalida kvarnerski otoka zajedno s portalom otok-krk.org prije nešto više od godine dana pokrenuli i peticiju, s više od 600 potpisa.

Dobavu i ugradnju platforme izvela je tvrtka LIFT-MONT RIJEKA d.o.o., a stručni nadzor tvrtka Area arhitekture d.o.o..

error: Content is protected !!