FOTO/VIDEO 13. Sensa u Dubašnici sjajno povezala prošlost i sadašnjost

Baš kao što su to stoljećima činili dubašljanski pastiri, i ovoga četvrtka mladi Dubašljani pokazali su se u svojem najboljem – i najbržem izdanju, a sve kako bi obilježili tradicionalnu feštu od sira

Blagdan Uzašašća na području Općine Malinska-Dubašnica obilježava se posebno svečano: uz Svetu Misu s posebnim prikazanjem sira, centralno događanje je specifična “trka za sir”.

Baš kao što su to stoljećima činili dubašljanski pastiri, i ovoga četvrtka mladi Dubašljani pokazali su se u svojem najboljem – i najbržem izdanju, a sve kako bi obilježili tradicionalnu feštu od sira, 13. Sensu. Trčalo se ispred crkve u Bogovićima, od starog zvonika do Pavočićeva gumna, u dužini od oko 200 metara, a momci su za nagradu dobili upravo ovčji sir – i bučno bodrenje brojnih Dubašljana koji su im došli dati podršku.

Nakon trke, u kod DUBoaka u Malinskoj pravu rapsodiju za sve ljubitelje specijaliteta od sira pripremili su dubašljanski ugostitelji, uz podršku članova Udruge malih vinara sa otoka Krka „Bukaleta“ te KUU Dubašnica.

Sensom je ujedno započeo i jedinstveni gastro projekt Malinska Walk & Taste, koji će potrajati do nedjelje 28. svibnja, sve do završetka Miće regate odnosno izborne regate u klasi optimist. Sve informacije o programu dostupne su na stranicama Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net

13. Sensa

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!