FOTO Vrijedne ruke čuda rade: Vrbnik uoči Uskrsa odjenuo svečano, proljetno ruho

U izradi dekoracija korišteni su prirodni materijali – grane maslina, sadnice cvijeća…, također i tradicionalni motivi i rekviziti poput šišireka 

Vrbnik je ovih dana, uoči uskršnjih blagdana, zasjao u posebno svečanom izdanju i to zahvaljujući vrijednim rukama članica, odnosno volonterki Vrbničkog kulturnog društva Frankopan koje su ukrasile centar mjesta prigodnim proljetnim, uskršnjim ukrasima i rekvizitima. U strogom centru mjesta i na Trgu Škujica tako se osvanuli vrlo atraktivni photo pointovi i dekoracije koje mame osmijeh na lice kako domaćim stanovnicima, tako i gostima.

U izradi dekoracija korišteni su prirodni materijali – grane maslina, sadnice cvijeća…, također i tradicionalni motivi i rekviziti poput šišireka – tradicionalnog vrbničkog uskršnjeg kolača u obliku pletenice.

VKD Frankopan Vrbnik je osnovano je 1995. godine i od tada neprekidno djeluje s ciljem očuvanja i njegovanja bogate vrbničke kulturno-povijesne i folklorne baštine te potiče razne inicijative. Društvo okuplja mlade i starije, a posebno je usredotočeno na rad s djecom. Članovi, suradnici i volonteri nesebično odvajaju svoje vrijeme da bi doprinijeli prosperitetu svog mjesta.

„Samoinicijativom članica našeg Društva, uz veliki entuzijazam i dobru volju i ove smo godine uredili naše mjesto prigodno, za nadolazeći blagdan. Raznim aktivnostima u okviru Društva nastojimo dati doprinos boljitku našeg Vrbnika pa je i ova mala inicijativa doprinos tome“ , kaže Elizabeta Jurešić, predsjednica Vrbničkog kulturnog društva Frankopan.

error: Content is protected !!