Stefan Milenković – zvijezda ovogodišnjeg programa Klasika na Mirinama

Svirao je za predsjednike Ronalda Reagana i Mihaila Gorbačova, te za Papu Ivana Pavla II. te je nastupao u nekima od najprestižnijih dvorana na svijetu, kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Kennedy Center u Washingtonu, Cadogan Hall u Londonu, Suntori Hall u Tokiju i La Fenice u Veneciji

U srijedu, 17. srpnja u 21 sat u impozantnom kompleksu Mirine kraj Omišlja nastupa  jedan od najboljih svjetskih violinista, maestro Stefan Milenković uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović. Ulaz je slobodan.

Djela čuvenih skladatelja: Christiana Sindinga , Beethovena, H. Wieniawskog, Parta i  Ravela na programu su  večeri koja će nam zasigurno kao vrhunski glazbeni doživljaj ostati u dugotrajnom sjećanju.

Fascinantna je biografija Stefana Milenkovića. Svirao je u nekima od najprestižnijih dvorana na svijetu, kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Kennedy Center u Washingtonu, Cadogan Hall u Londonu, Suntori Hall u Tokiju i La Fenice u Veneciji.

Nastupao je s uglednim orkestrima poput Berlinskog simfonijskog orkestra, NDR Hannover, Simfonijskog orkestra države Indiannapolis, Simfonijskog orkestra države Utah, Komornog orkestra Orpheus i Helsinške filharmonije, pod palicom dirigenata kao sto su Sir Neville Marriner i Lorin Maazel. Milenković je svirao za predsjednike Ronalda Reagana i Mihaila Gorbačova, te za Papu Ivana Pavla II.

Sa šesnaest godina imao je svoj tisućiti nastup, a dobitnik je prestižnih nagrada na međunarodnim natjecanjima, uključujući Indiannapolis (SAD), Queen Elizabeth (Belgija), Hannover (Nemačka), Paganini (Italija), Lipizzer (Italija), Tibor Varga (Švicarska), Ludvig Spohr (Njemačka), Yehudi Menuhin (Engleska). Pobjednik je i Young Concert Artist  Management-a u New Yorku (SAD).  Duboko privržen međunarodnom humanitarnom radu, Milenković je sudjelovao u gala koncertima pod pokroviteljstvom UNESCO-a, s umjetnicima poput Placida Dominga, Alexisa Weissenberga i Sir Yehudi Menuhina.

Svaki njegov koncert je poseban, svjetsko je ime, nekadašnje violinističko čudo od djeteta, a djeluje tako jednostavno, smireno, posvećen svojim notama i violini. Svira na ​violini Giovannija Battiste Guadagninija iz 1783. godine.

Klavirska pratnja je Natalija Mladenović, renomirana pijanistica iz Srbije, koja je svojim dugogodišnjim radom i nastupima stekla reputaciju vrhunske klavirske suradnice i inspirativne solistice.

Program “Klasika na Mirinama“  organizira Općina Omišalj dok je sufinancijer Primorsko-goranska županija.

 

error: Content is protected !!