Odlični rezultati krčkih streličara na Zlatnoj strijeli Preloga

U najzastupljenijem tradicionalnom stilu natjecali su se i naši otočani, Drago, Niko, Luka i Marta Maravić, članovi SK Koros iz Kutine te Mirko Baotić i Marijana Sindičić-Baotić, članovi SK Maura kal iz Krka

Na ovogodišnjem, 30. streličarskom turniru 900 krugova “DRAŠKO MIHINJAČ – Zlatna strijela Preloga” održanom u nedjelju 7. srpnja u Otoku pored Preloga okupilo se 82 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije i to po 10 streličara dugoga i gologa luka, 12 streličara složenog luka, 16 streličara zakrivljenog luka i čak 34 streličara tradicionalnoga luka.

Posebnost i zahtjevnost ovog natjecanja sastoji se u tome što streličari pucaju po 30 strijela na tri različite udaljenosti u zavisnosti od luka i kategorije natjecatelja.

U najzastupljenijem tradicionalnom stilu natjecali su se i naši otočani, Drago, Niko, Luka i Marta Maravić, članovi SK Koros iz Kutine te Mirko Baotić i Marijana Sindičić-Baotić, članovi SK Maura kal iz Krka.

Marta Maravić je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Sa rezultatom od ukupno ispucanih 716 bodova Marta je upisala državni rekord u kategoriji djevojčica do 12 godina.
Luka Maravić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji U18.
Niko Maravić osvojio je zlatnu medalju. Sa 229 bodova na 25 metara, 228 bodova na 20 metara, 256 bodova na 15 metara te ukupnim rezultatom od 713 ispucanih bodova. Niko je upisao državni rekord U21 kategorije.
Među veteranima Dragao Maravić je zauzeo peto mjesto dok je Mirko Baotić bio sedmi.
Kao veteranka Marijana Sindičić-Baotić osvojila je zlatnu medalju i sa ispucanih 268 krugova za dva kruga popravila državni rekord koji je lani postavila za udaljenost od 20 metara.

Nakon turnirskog djela po WA pravilima, službenog proglašenja rezultata po stilovima i kategorijama uslijedio je zabavniji dio – raspucavanje i finalne eliminacijske borbe za Zlatnu strijelu, broš u obliku strijele izrađen od 24 karatnog zlata. Postavljeni cilj – jaje, gađa se na udaljenostima: 40 metara za složeni luk, 30 metara za zakrivljeni luk, 20 metara za goli luk te udaljenost od 15 metara za tradicionalni i dugi luk. Pravo na sudjelovanje u raspucavanju ostvaruju samo četiri najbolje plasirana streličara u svakom stilu luka, bez obzira na dob i spol, takozvana apsolut kategorija. Bez obzira na ispucane odlične rezultate, ove se godine, na žalost, nitko od naših otočana nije uspio kvalificirati u ovaj dio natjecanja.

 

error: Content is protected !!