Klapa Vejanke na Seminaru ženskog klapskog pjevanja na Čiovu

“Emotivno je bilo zapjevati u klapi koja broji 88 članica”, ističu dame iz Klape Vejanke

U Okrugu Gornjem na Čiovu nedavno je održan Seminar ženskog klapskog pjevanja “O-krug”, na kojem su, kao jedine predstavnice sjevernog Jadrana, sudjelovale i članice krčke Klape Vejanke.

Seminar se održao u organizaciji domaćina, Ženske klape Mindula, pod pokroviteljstvom FDK Omiš i to 5. i 6. studenog, a sve pod glazbenom palicom eminentnih profesionalaca u tradicijskom klapskom pjevanju i društvu dalmatinskih ženskih klapa.

“Pune dojmova i obogaćene novim znanjima zahvaljujemo se svojim divnim predavačima prof. Mariu Markovini i magistri glazbene pedagogije Antoniji Tomas koji su u ekstremno kratkom vremenu iz nas, amatera, izvukli najbolje; a onda i dragim kolegicama iz Hvara, Klapa Bodulke i Luci iz Tučepa. Čestitamo i svim ostalim sudionicama sa svojim voditeljima na predanom radu tijekom cijele subote i na izvedbama na produkcijskom koncertu u nedjelju. Emotivno je bilo i zapjevati u klapi koja broji 88 članica”, ističu dame iz Klape Vejanke.

Vejanke se već raduju sljedećem susretu dogodine, u nadi da će se ovako vrijedne manifestacije u budućnosti održati i u našem zavičaju.

Foto: Visit Okrug/FB
error: Content is protected !!