Predstavljena Vinopedia, “mala riznica znanja o vinu”

Kroz stranicu će se promovirati prvenstveno autohnona vina Hrvatske jer smatramo da kao turistička zemlja moramo ponuditi autohtoni proizvod

U Rijeci je ovoga tjedna predstavljena Vinopedia, web stranica koju njeni urednici zovu malom riznicom znanja o vinu. Započela je s radom 2008. godine kada je enolog Ivan Sokolić pokrenuo internetsku stranicu Vinopedia, s ciljem da znanja koja je sakupio i stekao kroz svoj dugogodišnji rad u sektoru vinarstva, učini dostupnim svima koji su zainteresirani za te teme. Od tada do danas stranica bilježi milijunsku posjećenost, što njegove nasljednike Bojanu Matešin i Jadranka Sokolića navodi na potrebu da se stranica i dalje nadograđuje, ali i uredi u novom mediju. Ovakav afirmativni stav ulijeva povjerenje i svima onima koji su pozvani na suradnju. U najužem timu su Tomislav Negulić, vlasnik tvrtke NEGACTiVE, obrt za IT usluge i edukaciju, Tomislav Pavlešić, dipl. ing. agr. s Odjela za biotehnologiju, Mario Staver, dr. sc. profesor stručnog studija i Danijela Kramarić, vrhunska hrvatska sommelierka, vlasnica restorana Plavi podrum u Voloskom.

“Na Internetu postoji mnogo stranica koje se segmentarno bave vinima. To znači da se bave ili kušanjem vina ili proizvodnjom ili promocijom vinskih destinacija. Ova je stranica zamišljena kao sveobuhvatna, kao stranica na kojoj će se moći naći odgovor na svako pitanje vezano uz vino. Malo ambiciozno, ali kako se kaže: kad krećeš u projekt misli. Ako misliš, misli veliko jer razlika koju trošimo na ostvarivanje velikih i malih ciljeva je mala“, kažu organizatori predstavljanja Vinopedije.

“Kroz stranicu će se promovirati prvenstveno autohnona vina Hrvatske jer smatramo da kao turistička zemlja moramo ponuditi autohtoni proizvod. Stranica pruža mogućnost oglašavanja zanimljivih, na degustacijama visoko ocijenjenih vina iz naše zemlje, a o kojima će turisti i svi koji to žele, moći čitati na našim stranicama”, dodaju iz uredništva.

Na radionici su se kušala sljedeća vina:

1. San Marino, Vinska kuća Pavlomir (91),
2. Valomet Brut Nature, PZ Vrbnik (89),
3. 1288 Brut, Vinska kuća Pavlomir (87),
4. Pjenušac Jarbola, OPG Ružić,
5. Žlahtina Sv. Lucija, Katunar Estate Winery (89),
6. Žlahtina Gospoja, Vinarija Gospoja (88),
7. Zlatna Vrbnička Žlahtina, PZ Vrbnik (87),
8. Žlahtina, Kuća vina Ivan Katunar (1st 50 greatest white wine of the world),
9. Amfora 246, Plovanić vina (87),
10. Žlahtina, Vinarija Nada,
11. Kapitul, Vinarija Šipun (93),
12. Sansigot, Grand Village Estate Winery (90),
13. Barrique 225, Vinska kuća Pavlomir (89),
14. Plavac Mali, Katunar Estate Winery (93),
15. Prošek, Katunar Estate Winery, (87),
16. Sveta Nedilja, Vinarija Gospoja (86).

error: Content is protected !!