FOTO Travel to Taste Krk ide dalje: Kvarnerski škampi, krčki pršut i nezaobilazna peka uz more ili 2000 godina stare rimske ostatke

Uz već ranije predstavljene konobe i restorane, tu su i konoba Šime, Kuća krčkog pršuta Žužić te Caffettaria XVIII.st, a sjajna vijest za sve ljubitelje vrhunske hrane je i Volsonis, nova gastro destinacija na Travel to Taste Krk popisu.

Sredinom listopada startala je mnogima sada već “provjerena” promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka, Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka, kojoj je cilj predstaviti jesensku ponudu restorana, konoba i kušaone na području i okolici grada Krka.

Kušaona Magriž, konoba Marija, konoba Pud Brest i konoba Ivinčić prve su svojim gostima ponudile delicije po kojima su poznate, potom su im se priključili i restoran Casa del Padrone, konoba Šime, Kuća krčkog pršuta Žužić te Caffettaria XVIII.st, a sjajna vijest za sve ljubitelje vrhunske hrane je i Volsonis, nova gastro destinacija na Travel to Taste Krk popisu.

Pršut od janjetine ili krčkog jelena, kulin od krčke crne svinje, kaštradina, kozji i kravlji sir, šurlice s gulašem od divljači ili žgvacetom, salsa od pomidora uzgojenih na polju Kimpi pored grada Krka, kobasice s broskvom ili kiselim kupusom, tjestenina sa domaćim jajima… I naravno, nezaobilazna peka od janjetine, jaretine ili hobotnice, pizze i kruh iz krušne peći – a sve to u prostoru donedavno zaboravljenih rimskih ruševina, uskih kamenih hodnika i kula, starih gotovo 2000 godina, u srcu grada Krka: to je Volsonis, ali i Krk kakav želite doživjeti.

Ako vas mame morske delicije, preporučujemo Konobu Šime na samoj krčkoj rivi, koja goste svojom terasom uz more dočekuje već punih 25 godina. U sklopu Puta do okusa Krka, po promotivnim cijenama ovih dana ovdje možete naručiti kvarnerske škampe sa žara ili na buzaru, zatim šurlice sa škampima i blitvom, rižot od škampa, škampe na pariški, jadranske lignje kuhane u vinu sa krumpirom ili pak špagete sa škampima i dagnjama.

U Kući krčkog pršuta Žužić gosti će moći uživo vidjeti dijelove proizvodnje ove gastro delicije, saznati sve o načinu proizvodnje i posebnostima krčkog pršuta, a moći će i kušati te naravno kupiti proizvod upravo na mjestu gdje on i nastaje. Pašteta od krčkog pršuta, maneštra s krčkim pršutom, sladoled s krčkim pršutom, makaruni sa žgvacetom od krčkog boškarina i šurlice s kozicama i krčkim pršutom samo su dio menija koji svakako morate isprobati.

error: Content is protected !!