Direktorica TZ-a otoka Krka Majda Šale: Na Krku boravi oko 68 tisuća gostiju, traži se krevet više

“Gužva je na otoku, teško se može naći smještaj. Oko 68.000 gostiju provodi odmor kod nas. Popunjeni su i kampovi i hoteli i obiteljski smještaj”, rekla je za N1 direktorica TZ-a otoka Krka.

Na otoku Krku posljednjih je dana gužva, što je jasno vidljivo prema prepunjenim plažama i kolonama koje se gotovo svakodnevno, a osobito u danima vikenda, stvaraju na prilazu i izlasku s otoka.

Majda Šale, direktorica Turističke zajednice otoka Krka, za Dnevnik N1 televizije potvrdila je da su brojke odlične, a na otoku – i plažama – traži se krevet i mjesto više.

“Gužva je na otoku, teško se može naći smještaj. Oko 68 tisuća gostiju provodi odmor kod nas. Popunjeni su i kampovi i hoteli i obiteljski smještaj”, rekla je za N1 direktorica TZ-a Krka.

Brojke ne lažu: dosad je ostvareno sedam posto noćenja više nego 2020., a u odnosu na 2019. godinu otok Krk je trenutno na 80 posto ukupnih noćenja – kod kampova je 90 posto, obiteljski smještaj 90 posto, a hoteli su na skoro 80 posto – i to unatoč činjenici što ove godine nisu svi otvoreni.

Među gostima tradicionalno prednjače Nijemci sa 32 posto, zatim slijede Slovenci, Austrijanci, Česi i Mađari, no značajan je broj i domaćih gostiju koji su za svoju ljetnu destinaciju izabrali otok Krk.

“Na otoku Krku epidemiološka situacija je pod kontrolom. Može se očekivati jako dobra sezona, pogotovo ako bude trajala i iza 15. kolovoza. Otok Krk u postsezoni ima dobru ponudu”, ističe Majda Šale, uz zadovoljstvo što se nisu obistinile strepnje o manjem broju gostiju iz predsezone.

“Gosti koji su tu osjećaju se sigurno, zato i dolaze u tolikom broju”, kaže direktorica krovne otočne turističke zajednice, uz napomenu da su testiranja na COVID-19 moguća na svim mjestima na otoku.

Inače, PGŽ se upisala i na popis najpopularnijih destinacija ovoga ljeta. Najviše je turističkih noćenja ostvareno u Istarskoj (6.7 milijuna) te Splitsko-dalmatinskoj (4.7 milijuna) i Primorsko-goranskoj županiji (4.7 milijuna).

 

error: Content is protected !!