Plemenita tradicija “Andrijane Gržetić”: 4000 kuna za 4 krčka školarca koji su ostali bez oca

Humanitarna udruga “Andrijana Gržetić” i ove je godine osigurala financijsku podršku za četiri krčke obitelji, odnosno mališana koje odgajaju samohrane majke. Poštujući višegodišnju tradiciju, Upravni odbor Udruge raspisao je natječaj za dodjelu školarina učenicima osnovnoškolcima koje odgaja samohrana majka udovica. Udruga svake školske godine stipendira po četiri osnovnoškolca u iznosu od po 4.000 kuna, a prema posljednjoj plemenitoj želji Andrijane Gržetić na natječaj se mogu prijaviti mali Krčani koji će u školskoj godini 2020 /21.upisati u jedan od razreda osnovne škole, uzornog su vladanja i ne ponavljaju razred.

Uz prijavnicu, dokaz o dobrom vladanju i prolaznim ocjenama te potvrdu o prebivalištu, potrebno je prijavi priložiti dokaz da dijete odgaja samohrana majka udovica, presliku majčine osobne iskaznice i potvrdu o primanjima majke.

Natječaj je otvoren do 03. rujna 2020. godine, a prednost će imati kandidati s otoka Krka, zatim kandidati slabijeg imovinskog statusa, te kandidati koji imaju još braće ili sestara na školovanju (redovnom, tj. osnovnoškolskom i srednjoškolskom).

Ispunjenu i potpisanu prijavnicu s traženom dokumentacijom potrebno je poslati kao preporučenu pošiljku na adresu Upravnog odbora Udruge (Sveti Vid 36, 51514 Dobrinj), s naznakom „Za natječaj“, a o rezultatima Natječaja svi će kandidati biti obaviješteni pismenim putem.

Autor: Martina Frka Milotić

Ilustracija: Jeff Kingma (Pixabay)

error: Content is protected !!