Sada je i službeno: Krčki mališani od ponedjeljka ponovo u školama i vrtićima

Nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio nove upute za vrtiće i škole, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi, učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole i vrtićarci vraćaju se u svoje učionice i vrtićke sobe.

“Temeljem uputa HZJZ, Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine organizira se redovna nastava za učenike razredne nastave. U školi su osigurani epidemiološki uvjeti za izvođenje nastave”, stoji na službenim stranicama Osnovne škole Malinska – Dubašnica. Slične obavijesti danas su objavljene i na mrežnim stranicama ostalih otočnih škola.

“Rad u školi u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje učenika nižih razreda u školu”, napominje se na webu Osnovne škole Omišalj i Područne škole Dobrinj.

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. i Dječji vrtić Katarina Frankopan nastavlja sa povećanim kapacitetom prijema djece te je boravak u vrtiću omogućen za svu djecu sukladno rezultatima anketa roditelja.

U razgovoru s roditeljima krčkih osnovnoškolaca i vrtićaraca doznajemo da ipak na mnoga pitanja vezana za organizaciju rada tek treba dati odgovore. Budući da preporuke MZO-a i dalje ne obvezuju roditelje da u ponedjeljak pošalju djecu u školu, tek će se vidjeti koliko će mališana sljedećeg tjedna doista sjesti u školske klupe.

Autor: Martina Frka Milotić

Foto: OŠ Malinska – Dubašnica

error: Content is protected !!