Samo 1 novozaraženi danas na Krku, od početka tjedna na otoku ukupno 16 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru KBC-a Rijeka preminula je jedna COVID-19 pozitivna necijepljena osoba

Na području PGŽ-a danas su 53 novooboljele osobe, 47 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 691.

38 novooboljelih su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 7 sa Crikveničko-vinodolskog područja, 4 s Liburnije, 3 s Raba, te 1 s Krka.

30 novooboljelih osoba pripadaju radnoj populaciji, 16 mlađim dobnim skupinama, a 7 je osoba starijih od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1464 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih dvostruko manji nego jučer te iznosi 3.62%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je također smanjen u odnosu na jučer za 4 pacijenta i iznosi 28. U KBC-u Rijeka se na respiratoru u jedinici intezivne skrbi liječi 7 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru KBC-a Rijeka preminula je jedna COVID-19 pozitivna necijepljena osoba.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je sličan jučerašnjem i iznosi 4.05%.

Broj novozaraženih na otoku Krku posljednjih je dana bio nešto veći, pa je tako u srijedu zabilježeno 7 novih slučajeva, u utorak 8, dok u ponedjeljak na otoku Krku nije bilo novih slučajeva koronavirusa.

 

 

error: Content is protected !!