Otvorene prijave za novu sezonu humanitarnog projekta “Prijatelji s mora”

Ovim projektom omogućuje se odlazak na ljetovanje obiteljima slabijeg imovinskog stanja koje si same to ne mogu priuštiti

Caritas Biskupije Krk ovih je dana otvorio prijave za 5. sezonu projekta Prijatelji s mora.

“Svjesni činjenice koju blagodat imamo time što živimo uz more, želimo, zajedno s Vama, to bogatstvo omogućiti i onima kojima je odlazak na ljetovanje samo neostvareni san. Naime, na području kontinentalne Hrvatske postoje obitelji slabijeg imovinskog stanja koje si ne mogu priuštiti odlazak na ljetovanje pa im ovim projektom „Prijatelji s mora“ želimo to omogućiti. Caritas Biskupije Krk surađuje s Caritasom Sisačke biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije u pronalasku ovakvih obitelji. Za svaku obitelj tražimo preporuku od župnika/caritasa s područja s kojeg dolaze”, napominju iz krčkog Caritasa.

Projekt je uistinu opravdao svoj naziv prijašnjih godina – provodi se od 2019. godine, a više o iskustvima obitelji i onih koji su ih primili do sada možete pročitati ovdje: 2019.2020., 2021.i 2022.

Želite ponuditi smještaj ili ste obrtnik i imate neku prigodnu uslugu za ove obitelji ili jednostavno želite pomoći u troškovima dolaska obitelji, dovoljno je ispuniti obrazac dostupan OVDJE, a na istom linku dostupni su i svi detalji ove hvalevrijedne akcije. Ponude za smještaj primaju se do kraja travnja, dok za ostale usluge ne postoji vremensko ograničenje.

Za one koji žele sudjelovati u troškovima puta obitelji koja dolazi, donaciju je moguće uplatiti osobno u Biskupijskom Caritasu ili na račun HR9423400091110051696; svrha uplate “prijatelji s mora”.

error: Content is protected !!