Malinskar Marin Pleše – novi chef restauranta Vila Rova

U skladu s  krčkom gostoljubivosti, recepti novog chefa Vile Rove zaintrigirat će goste da upoznaju Kvarner kroz različite okuse, a Krčane podsjetiti na one koje su možda i zaboravili

Hotel Vila Rova od početka studenog započela je suradnju s mladim chefom Marinom Pleše, kako bi od otvaranja restauranta na proljeće posjetitelji mogli uživati u novim jelima koji će biti izlog obilja Kvarnera i otoka Krka. Marinova je želja u jela koja će stvarati u restaurantu Vila Rova pretočiti svoju ljubav prema otoku Krku. Uz pomoć lokalnih namirnica koje su dostupne na Kvarneru, a trenutno podzastupljene na jelovnicima, udahnut će život zaboravljenim jelima Kvarnera te obogatiti njihov identitet.

Od Pelegrinija do Mana

Rodom iz Malinske, s otoka Krka, Marin je svega par dana prije obrane diplomskog rada na Geodetskom fakultetu, počeo raditi u profesionalnoj kuhinji. Kuhanje mu je tijekom studentskih dana preraslo u najdraži bijeg od stvarnosti, omiljenu aktivnost i način provođenja vremena s voljenima. Da izazove sudbinu, poslao je prijavu u Konobu Pelegrini s Michelin zvjezdicom gdje je chef Rudolf Štefan prepoznao njegov entuzijazam za učenjem i dao mu priliku da se pridruži njegovom timu. U Šibeniku je proveo dvije godine, kuhajući s pogledom na šibensku katedralu te razvijajući ljubav prema novoj karijeri. 2020. godine karijeru je odlučio nastaviti u Zagrebačkom Manu pod šefovskom palicom proslavljenog Matije Bogdana. Iza sebe Matija je imao iskustvo sous chefa londonskog Ledburyja s dvije Michelin zvjezdice, te je Marin kroz trogodišnji radni staž u Manu, napredujući kroz radne stanice došao do pozicije sous chefa na kojoj je bio više od godinu dana.

Otok Krk na tanjuru

U skladu s  krčkom gostoljubivosti, recepti novog chefa Vile Rove zaintrigirat će goste da upoznaju Kvarner kroz različite okuse, a Krčane podsjetiti na one koje su možda i zaboravili.

„Pratimo trendove u gastronomiji, a povratak lokalnim okusima svakako je put prema održivom turizmu i turizmu punom doživljaja. Pritom težimo priznanjima od strane struke i naših gostiju. Veselimo se radu s Marinom Pleše te najavljujemo da će Restoran Vila Rova nakon zimske pauze otvoriti vrata gostima u travnju 2023. godine“ , ponosno ističe Ivica Krnčević, vlasnik Vila Rove.

Nit vodilja Marina u stvaranju jela za restaurant Vila Rova bit će podijeliti s drugima okuse uz koje je odrastao, i prikazati ih u novom svijetlu.

error: Content is protected !!