Advent u Malinskoj: Kuća Djeda Božićnjaka, silvestarsko kupanje, Damir Kedžo i Božić po domaću

Možda će rukama i biti hladno, ali će zato oko srca sigurno biti toplo uz bogat zabavni program za sve generacije

Advent u Malinskoj nikada nije bio bogat kao ove, 2022. godine, najavljuje Turistička zajednica Malinska-Dubašnica. Malinska će ovoga prosinca tako dobiti Kuću Djeda Božićnjaka, svečano paljenje advetske svijeće o blagdanske rasvjete, spremaju se i koncerti, biciklijada – pa i drugo izdanje kupanja na Silvestrovo, kada će oni najhrabriji zaplivati u ledenom malinskarskom moru.

“Pripremili smo bogat program s nekoliko jedinstvenih atrakcija i raznovrsnih aktivnosti, koje će Malinsku ove godine zasigurno svrstati među itekako poželjne destinacije u adventsko vrijeme. Prednajava blagdanskog programa održat će se u petak, 2. prosinca predstavljanjem čakavskoga prijevoda knjige “Mići princ”, u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak, s početkom u 17 sati.

Otvorenje manifestacije Advent u Malinskoj započinje u centru, 4. prosinca, s početkom u 17 sati. Svečano otvorenje ovogodišnjeg Adventa popratit će paljenje adventske svijeće i božićnih lampica. U bogatom programu sudjelovat će zborovi, plesači, folklor i brojni drugi izvođači, a nakon svečanog čina paljenja lampica svoj će nastup održati „Kumpanija Tramuntana“ uz podršku DJ-a”, najavljuju iz TZ-a Malinska-Dubašnica.

U ponedjeljak, 5. prosinca slijedi jedinstven događaj – Doček Djeda Božićnjaka i otvaranje njegove kuće, u Kući dubašljanske baštine, u Bogovićima. Program će započeti u 17 sati, s prigodnim glazbenim programom, a netom nakon toga stići će Djed Božićnjak svojim vlakićem.

Sveti Nikola, prema najavama, u Malinsku stiže morskim putem u utorak, 6. prosinca, s darovima za djecu od 2 do 6 godina starosti.

Dječji dan održat će se u Kući Djeda Božićnjaka, 11. prosinca. U sklopu programa održat će se mađioničarska prestava i radionica pisanja pisama Djedu. Kuća Djeda Božićnjaka bit će otvorena petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 19 sati, osim 11. prosinca, kada će kuća biti otvorena i u vrijeme održavanja aktivnosti povodom Dječjeg dana, od 11 do 15 sati, te će se do nje moći i vlakićem koji će besplatno voziti Malinskom.

Osim dječjih programa održat će se i dva velika koncerta na rivi, s početkom u 18 sati. Gazde i Speen Band nastupit će 9. prosinca, a 18. prosinca zakazan je nastup Damira Kedže i njegovog banda te kvarteta Coffee Shop Acoustic.

U petak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati, će se u DUBoaku održati “Božić po domaću” , koji će nas podsjetiti na stare Božićne običaje, a dan kasnije, 17. prosinca će se u suradnji s TZO Omišalj održati Adventska biciklijada.

Ljubitelji klapske pjesme na svoje će doći 19. prosinca kada se u DUBoaku održava koncert “Klapski Božić” na kojem će ženka klapa „Porto Re“ i muška klapa „Kraljevica“ zapjevati najljepše božićne pjesme.

Prigodni predblagdanski After Job Party održat će se 23. prosinca, na rivi, s početkom u 14 sati. Nastupit će klapa Baladur a program će upotpuniti načelnik sa zdravicom i čestitkom povodom nadolazećih blagdana.

Nakon završetka Adventa, kraj 2022. godine obilježit će se tradicionalnim koncertom u župnoj crkvi sv. Apolinara 30. prosinca u 18:30 sati te manifestacijom „Zaplivajmo na Silvestrovo“, 31. 12. prosinca u 11:00 sati.

Školski božićni koncert na rasporedu je 19. prosinca.

Tako će Malinska po prvi put imati ovako sveobuhvatan Advent, a organizatori se nadaju velikom odazivu posjetitelja uz nadu da će ovo premijerno izdanje ovako bogatog programa biti izvrstan temelj za nadogradnju i pozicioniranje Malinske kao nezaobilazne destinacije ljubitelja adventskih događanja. Ili, kako poručuju domaćini, “možda će rukama i biti hladno, ali će zato oko srca sigurno biti toplo”.

Organizatori manifestacije Advent u Malinskoj su TZO Malinska – Dubašnica, u suradnji s Općinom Malinska – Dubašnica i Interpretacijskim centrom maritimne baštine DUBoak.

error: Content is protected !!