VIDEO Jako jugo poplavilo rive i šetnice u Puntu, Malinskoj, Šilu…

U Malinskoj i gradu Krku tijekom posljednja 24 sata palo je preko 70 mm kiše, a jako jugo podiglo je razinu mora i poplavilo rive u Malinskoj, Puntu, Šilu i drugdje na otoku Krku

Jako, mjestimice i orkansko jugo ove je srijede uzrokovalo velike probleme diljem priobalja. Na otoku Krku poplave srećom nisu bile istih razmjera kao tjedan ranije, no u skladu s crvenim meteoalarmom, poplavljene su brojne rive i šetnice uz more.

Prema podacima DHMZ-a, u Malinskoj i gradu Krku tijekom posljednja 24 sata palo je preko 70 mm kiše, a jako jugo podiglo je razinu mora i poplavilo rive u Malinskoj, Puntu, Šilu i drugdje na otoku Krku. Plima je i u srijedu još bila vidljiva na mnogim lokacijama koje su se našle pod morem, no tijekom dana bi trebala biti u opadanju, najavljuju meteorolozi.

Podsjetimo, u tijeku je prijava šteta nakon prethodnih poplava koje su u najvećoj mjeri pogodile područje Malinske i Dobrinjštine, a kako bi se proglasila elementarna nepogoda uslijed ogromnih šteta na javnim i privatnim objektima i infrastrukturi. Informacije o postupku prijave dostupne su OVDJE.

error: Content is protected !!