Kraj kilometarskim kolonama prema Krku i Crikvenici: Čvor Šmrika ide u temeljitu rekonstrukciju

Novo rješenje će ponuditi varijantu prema kojoj se pravci prema Krku i Crikvenici neće sjeći na čvoru Šmrika. Spominju se dva nova kružna toka

Čvor Šmrika će u temeljitu rekonstrukciju. Slaba propusnost čvora, koji od izgradnje “nije obećavao”, glavni je razlog kilometarskih zastoja tijekom turističke sezone na pravcu prema Krku i Crikvenici.

Hrvatske ceste su ugovorile izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata, provedbu geodetskih i geotehničkih istražnih radova, ishođenje lokacijske i građevinske dozvole za rekonstrukciju državne ceste D8 i dogradnju čvora Šmrika sa tvrtkom Trafficon Zagreb. Ugovorena vrijednost usluge projektiranja iznosi 760 tisuća kuna (bez PDV-a) s rokom izrade od 18 mjeseci. U tijeku je izrada varijantnih rješenja kako bi se iznašlo najbolje rješenje koje će osigurati odvijanje prometa bez zastoja.

Već sada se može najaviti da će novo rješenje ponuditi varijantu prema kojoj se pravci prema Krku i Crikvenici neće sjeći na čvoru Šmrika. Spominju se dva nova kružna toka.

error: Content is protected !!