8 novozaraženih danas na Krku, u PGŽ-u 311 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, preminule još dvije necijepljene osobe od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je 311 novooboljelih osoba, a 281 je osoba ozdravila. Broj aktivnih slučajeva iznosi 3588. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1805 uzoraka briseva, što čini udio od 17.23% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 197 novooboljelih, 45 s Liburnijskog područja, 26 s otoka Lošinja, 13 iz Crikveničko-vinodolske regije, po 9 iz Gorskog kotara i s Raba, osam s Krka, te četiri s Cresa. Skupini radno aktivne populacije pripada 171 osoba, 96 je osoba mlađih dobnih skupina, a 44 osobe su starije od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za tri pacijenta u odnosu na jučer i iznosi 119. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 16 pacijenata, pet pacijenata manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, preminule još dvije necijepljene osobe od COVID-19 bolesti, liječene u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka s prebivalištem u PGŽ-u.

Tako se ukupan broj preminulih osoba u PGŽ tijekom 4. epidemijskog vala povećao na 197 osoba od čega su njih 45 bile cijepljene. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog manjeg rasta broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih osoba stabilan i sličan jučerašnjem te iznosi 3.31%.

error: Content is protected !!