Kino se vratilo u Krk, subota je ponovo rezervirana za najmlađe

Program se nastavlja već u subotu, 04. veljače, u 12.00 sati, kada slijedi animirana obiteljska avantura Cvrčak i Mravica

Nakon poduže stanke, kino se vratilo u Krk! Nova sezona kino projekcija počela je ovog četvrtka hvaljenom dramom Babylon, nominiranom za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, a nastavlja se već u subotu, 04. veljače, u 12.00 sati, kada slijedi animirana obiteljska avantura Cvrčak i Mravica Luke Rukavine.

Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.

Ovaj film dobio je službenu preporuku za prikazivanje osnovnim školama od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cijena ulaznice iznosi 3,50 eura, a iste su dostupne putem online servisa kinokrk.mojekarte.hr, s time da se mogu nabaviti i na ulazu dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju. Kinom Krk odsad upravlja Udruga Kretivni Krk uz podršku Vecle.

Spomenimo, na kraju, i Facebook profil Kina Krk, kojem je zadaća na jednom mjestu okupiti krčke filmoljupce, s ciljem rasprave o pogledanim ili najavljenim filmovima, filmovima i autorima koje bi željeli pogledati, terminima prikazivanja, dakle o svim relevantnim temama što se tiču kinematografije na otoku Krku.

 

error: Content is protected !!