Dio mještana Malinske pokrenuo peticiju zbog buke iz Diamonda

Peticija je Općini predana još ljetos, no u nastavku komunikacije na relaciji građani – Općina, prijedlog, odnosno peticija grupe građana ipak je odbačena i to zbog proceduralnih razloga, odnosno neispunjenja formalnih uvjeta

Dio mještana općine Malinska-Dubašnica, revoltiran “nepodnošljivom bukom i snažnim vibracijama” iz lani otvorenog Diamond kluba, zatražio je od Općine očitovanje povodom problema u kojem su se ljetos našli. Kako se ističe u peticiji koju je potpisalo 94-ero građana, akcija je pokrenuta “u vezi problema ometanja života noćnom bukom koja dopire iz ugostiteljskog objekta”, a “uz samu glazbu i nepodnošljivu buku, snažne vibracije šire se u okoliš i izgrađene stambene i druge objekte te uslijed rada akustičnih i drugih uređaja, a osobito baseva, štete zdravlju i životu ljudi”.

Peticija je Općini predana još ljetos, no u nastavku komunikacije na relaciji građani – Općina, prijedlog, odnosno peticija grupe građana ipak je odbačena i to zbog proceduralnih razloga, odnosno neispunjenja formalnih uvjeta.

Naime, kako bi Općinsko vijeće raspravljalo o prijedlogu, peticiju mora potpisati najmanje 10 posto građana, i to na propisanom obrascu, uz točno određen period prikupljanja potpisa te niz drugih uvjeta koje je valjalo ispuniti. Odluka je objavljena na službenim stranicama Općine Malinska-Dubašnica.

error: Content is protected !!