Huljićeva Pop Misa Mediterana stiže u Dobrinj

Autoru je iznad svega cilj da njegova glazba dopre do svih, bez obzira na to jesu li vjernici, agnostici, ateisti, te da se sluša i u crkvi i vlastitom domu

22. srpnja u 21 sat na Placu u Dobrinju stiže Pop Misa Mediterana – kapitalno djelo skladatelja Tončija Huljića i Hane Huljić, prvo takve vrste u svijetu, obzirom da se radi o jedinstvenoj kombinaciji duhovne i pop-glazbe.

Pop Misa Mediterana kreirana je po svim postulatima liturgijske mise, te je svojevrsni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda. Podijeljena je na tri dijela, od kojeg prvi čini sama koncertna misa sa stavcima Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus i Agnus Dei, drugi dio čini Dies Irae, skladateljice Hane Huljić Grašo, a treći dio je Ave Maria.

Vodeće ime umjetničkog svijeta, akademski kipar Nikola Vudrag, koji je postigao izuzetan uspjeh i van Hrvatske, osmislio je vizualni identitet, te je tako u ulozi scenografa i autora idejnog rješenja plakata. Formacija je zamišljena sa sastavnim elementima: orkestar, zbor, bend, te solisti Lorena Bućan, Irma Dragičević i Karlo Vudrić.

Za orkestraciju je zaslužan Nenad Šiškov, a za režiju Siniša Novković.

Ovo je prva pop-misa na svijetu, te odobrena od strane Vatikana, gdje je ujedno arhivirana. Autoru je iznad svega cilj da njegova glazba dopre do svih, bez obzira na to jesu li vjernici, agnostici, ateisti, te da se sluša i u crkvi i vlastitom domu.

Ulaz je slobodan.

error: Content is protected !!