Neshvatljiv vandalizam: Netko je potpuno besmisleno “napao” spremnike za otpad u Korniću

“Nije počinjena velika materijalna šteta kao u prethodnim slučajevima, ali je čišćenje zahtijevalo nepotreban višesatni rad naših radnika. Pa ako nekima nije stalo do zajedničke imovine, neka barem malo misle na ljude”, ističu iz Ponikve

Poluukopani spremnici na javnim površinama posljednjih su mjeseci učestalo žrtve neodgovornih pojedinaca, a nažalost i omiljena meta vandala.

“Nakon što smo jučer ponovno skoro imali zapaljenje jednog od poluukopanih spremnika za otpad ponovo se mole korisnici da ne odlažu pepeo u spremnike za miješani otpad dok je gorući ili topao. Pepeo je potrebno ohladiti prije odlaganja u spremnike za miješani otpad kako bi spriječili učestalo zapaljenje spremnika i daljnje štete te opasnost za ljude i imovinu”, upozorili su ovoga tjedna – ponovo – iz Općine Punat.

No, najnoviji slučaj vandalizma u Korniću je ono što izaziva posebnu zabrinutost.

“Pod okriljem mraka, neodgovorni su pojedinci pur-pjenom premazali poklopce čime nije počinjena velika materijalna šteta kao u prethodnim slučajevima, ali je čišćenje zahtijevalo nepotreban višesatni rad naših radnika. Pa ako nekima nije stalo do zajedničke imovine, neka barem malo misle na ljude”, ističu iz Ponikve.

Kako ističu, budući da opetovana upozorenja i obavijesti nisu urodili plodom, zbog prevencije i sankcioniranja počinitelja, u dogovoru s Gradom Krkom je planirano postavljanje kamera.

error: Content is protected !!