„Boja je zlatna“: Žene za otok pripremaju proslavu u čast otoka Krka

“Pridružite nam se 26. svibnja u gradu Krku u slavlju našeg otoka. Boja je zlatna. Jer su takvi ljudi, hrana, kultura i povijest”, poručuju Žene za otok

U čast zlatnom otoku, udruga Žene za otok 26. svibnja u gradu Krku priprema jednodnevnu manifestaciju znakovitog naziva „Boja je zlatna“.

“Zlatna boja je sjajna i blistava nijansa žute koja se često povezuje s bogatstvom, luksuzom i prosperitetom. “Zlatni otok” je pojam koji se često koristi u književnosti i filmovima kao metafora za idilično mjesto, često povezano s ugodnim životom ili srećom. Među 1185 otoka u Hrvatskoj jedan je zlatni, Insula aurea – otok Krk. Smješten u srcu Kvarnerskog zaljeva, prepoznat je kao jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih ljepota i kulturne baštine još su mu u antici odredili naziv Zlatni otok”, pojašnjava Jovana Čutul, predsjednica udruge.

Prvi segment manifestacije bit će panel „Turizam zlata vrijedan“ na kojem će se govoriti o turizmu i turističkim proizvodima s dodanom vrijednošću. Panel započinje u 17 sati u kinu Krk. Gosti će biti vrhunski brendovi, ali i stručnjaci u području turizma:

Ruby Montanari-Knez: Monty Beach, Crikvenica, Rab, LA
Martina Pernar, Paška sirana
Josip Gudelj: Valle Losca i Valle Losca Gelato
Luka Grahovac: Aura
Dijana Katica – dobitnica nagrade “Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine, u kategoriji vodstvo i inovacija, osnivačica i predsjednica udruge “Klub članova Selo”

Nakon panela slijedi modna revija „Zlatne niti“ krčke modne dizajnerice Gorane Nedić i njezinog brenda Miau Couture. Gorana će se poigrati temom zlata koju će provući kroz najfinije materijale.

“Kao i prošlogodišnja revija u krčkom kaštelu, vjerujemo da će vas i ova oduševiti. Lokacija je sami centar grada Krka, što će cijeli event učiniti još posebnijim. Početak je u 19 sati”, najavljuju organizatori.

Interaktivni sajam „Zlato otoka Krka“ na gradskoj rivi prezentirat će najbolje proizvode otoka Krka. Tom prilikom svi zainteresirani moći će dobiti sve informacije o krčkom maslinovom ulju sa zaštićenom oznakom izvornosti, o nagrađivanim sirevima i pršutima, vrhunskim vinima i cijenjenim ginovima, prirodnoj kozmetici i brojnim ručno rađenim suvenirima Zlatnog otoka, kao i o Daru iz Krka. Što ove proizvode čini izuzetnim, pokazat će OPG David Mrakovčić, OPG Magriž, Kusshh, Kuća vina Ivan Katunar, Piccola Stella, prirodna kozmetika Mendula, Bodulka design, Lavandin Soaps i mnogi drugi.

Kao i uvijek, za vrhunski estetski doživljaj pobrinut će se članica udruge Milena Debrunner i njezin Lola Dream, dok će Arty Party i Valentina Ban prezentirati interaktivni sajam „Zlato otoka Krka“.

“Pridružite nam se 26.5. u gradu Krku u slavlju našeg otoka. Boja je zlatna. Jer su takvi ljudi, hrana, kultura i povijest”, poručuju Žene za otok.

error: Content is protected !!