Pozivaju se volonteri za akciju čišćenja plaža i obale na području općine Vrbnik

Nakon prikupljanja otpada na svim lokacijama, otpad će s nepristupačnih plaža biti prevezen u Vrbnik brodom Dezinsekcije.

Vrbnik – Turistička zajednica Općine Vrbnik, Ponikve Eko Otok Krk i komunalno društvo Verbena organiziraju koordiniranu akciju čišćenja plaža i obale InNO Plastic 2023. koja će se u Vrbniku održavati od 27. svibnja do 5. lipnja.

– Nakon prikupljanja otpada na svim lokacijama, otpad će s nepristupačnih plaža biti prevezen u Vrbnik brodom Dezinsekcije. Iza velikih natjecanja i turnira koji trenutno ima karate klub Krk, iza 10.6. pomoći će nam očistiti plaže Mala Javna i Javna. Još jednom apeliramo na stanovništvo, iznajmljivače i sve ljude koji mogu i žele pomoći da se odazovu i sudjeluju u ovoj akciji da bi za sezonu 2023. i Vrbnik imao plave i čiste plaže i ovim putem unaprijed svima zahvaljujemo, poručili su organizatori te pozvali veći broj volontera prema slijedećem rasporedu:

27.5. u 9,00 h – akcija čišćenja plaže Supovica
29.5. u 15,30 h – akcija čišćenja od Sv. Marka do uvale Melska (okupljanje i podjela vreća je u datom terminu na plaži Sv. Marak)
03.06. – uvalu Drestelna čisti već formirani tim volontera iz Rijeke s gđom. Badurina.
05.06. – uvale Pod Černec i Kostrijčica čiste volonteri iz Zagreba, u suradnji s voditeljima projekta iz Ponikve / učenici osnovne škole u Vrbniku čistit će plaže dostupne iz Vrbnika: Namori, Potkovač, Zgribnica i Kozica.

error: Content is protected !!