U Dječjem vrtiću Katarina Frankopan otvorena izložba “Što djeca rade u Smokviku 7?”

Postoji poseban žar kojeg ne samo odgojiteljica Jasminka Gršković, već i njezine kolegice i kolege, prezentiraju kroz izložbom obuhvaćene fotografije djece, a to je žar za stvaralaštvom koji otkriva znatiželjno dijete

U prostoru Dječjeg vrtića Katarina Frankopan u Krku ove je srijede otvorena zanimljiva izložba inspirirana smokvom i smokvarstvom pod nazivom “Što djeca rade u Smokviku 7?”. Postav ove izložbe nastao je kao rezultat mnogobrojnih aktivnosti mališana iz krčkog vrtića u čijem je fokusu bilo za otočnu kulturu jedno važno i vrijedno stablo – smokva.

Inicijatorica izložbe i njezina idejna nositeljica je odgojiteljica Jasminka Gršković koja je aktivnostima s djecom – branjem smokava, njihovim slikanjem, filcanjem, kuhanjem pekmeza te čaja i soka od smokvinog lista – i dokumentiranjem istih, doprinjela svemu onome čemu je ova odgojno-obrazovna ustanova inače posvećena.

Izložba, također, govori kako je dijete u centru svakog pedagoškog djelovanja, s ciljem da mu se pomogne u napredovanju te otkrivanju i razvijanju svih potencijala, istovremeno uvažavajući kulturni identitet podneblja samog vrtića.

Postoji poseban žar kojeg ne samo odgojiteljica Jasminka Gršković, već i njezine kolegice i kolege, prezentiraju kroz izložbom obuhvaćene fotografije djece, a to je žar za stvaralaštvom koji otkriva znatiželjno dijete koje postaje protagonist upravljanja vlastitim procesom učenja. Odgojno-obrazovna praksa je kolektivno postignuće, pa tako i ova izložba uvažava sve karike koje u vrtiću surađuju; od odgajatelja, kuharica, spremačica i domara, pa sve do uprave vrtića vođene ravnateljicom. Sve te sastavnice neizmjerno su važne i bitne, i doprinose vrijednosti i uspjehu cjeline.

Izložba “Što djeca rade u Smokviku 7?” svim zainteresiranim posjetiteljima bit će na raspolaganju sve do 14. listopada, s time da će se postav moći razgledati svakim radnim danom od 07.00 do 08.30 te od 14.30 do 16.30 sati ili nakon sredine listopada, uz prethodnu najavu voditeljici i pedagoginji Matičnog vrtića Krk Renati Klepac, telefonom na 099 23 93 907.

Foto i izvor: Grad Krk

error: Content is protected !!