Žene za otok Krčankama poklonile pravu feštu, uz ruže i čestitke vatrogasaca i otočnih čelnika

Uz ugodnu atmosferu, na štandovima se moglo razgledati što sve rade vrijedne ruke otočnih poduzetnica

Žene za otok ovoga su utorka na najbolji mogući način proslavile Dan žena – na simboličnom mjestu, kod Krušije, pripremile su odličnu zabavu i druženje uz popularni L’amour band. Sve su prisutne ružama iznenadili članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, koji su se došli predstaviti i pozvati nove članove da se pridruže ovom plemenitom pozivu ili volontiranju u njihovim redovima. Manifestaciju su svojim posjetom podržali i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i načelnik Općine Punat Daniel Strčić, kao i zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić, dugo se zadržavši u ugodnom druženju s posjetiteljima.

Osim glazbene podloge s L’amourovim potpisom, slane i slatke zalogaje za ovu su priliku pripremile članice Udruge albanskih žena Primorsko-goranske županije i pekara Ilirija, a lagana ili žestoka pića u gin corneru domaći brend Kusshh i konoba Šime. Ako ste sjeli na šareni jastučić i divili se ugodnom ambijentu, to je omogućio krčki brend za organizaciju vjenčanja i evenata Lola Dream, koji je sve i ukrasio cvijećem iz Rasadnika cvijeća “Žgombići” OPG Perišić. Za vrhunska vina su se pobrinuli OPG Šipun, kuća vina Ivan Katunar i OPG Josip Gršković.

Uz ugodnu atmosferu, na štandovima se moglo razgledati što sve rade vrijedne ruke otočnih poduzetnica, od unikatne odjeće brenda Miau Couture, keramičkog nakita i ukrasnih predmeta brenda Piccola Stella, kozmetike u izvedbi dua Lavandin i Mendule, do kozmetike, prirodnih sirupa i pića svestrane male tvornice Kusshh.

Žene za otok obećavaju još mnoga iznenađenja u ovoj godini. Pripremaju se edukacije, predavanja i radionice, te zanimljive društveno angažirane akcije i prodajne i izložbene manifestacije. Kako ističe Ivana Prah, članica udruge – tek su počele, a, kao i uvijek, svi su dobrodošli pronaći nešto zanimljivo za sebe ili pridružiti se njihovom radu.

Za one koji su propustili manifestaciju, sve je dokumentirala Laura Lončarić, čije fotografije i pažljivo odabrani detalji vjerno prenose dio atmosfere.

error: Content is protected !!