U Krku i Malinskoj počinje prikupljanje donacija za izbjeglice iz Ukrajine

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja temeljem provjere stanja izravno na terenu

Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji sa DVD-om Krk započinje s prikupljanjem donacija za izbjeglice iz Ukrajine. Donacije će se prikupljati u prostoru DVD-a Krk, Stjepana Radića 11, Krk od 14.03. do 18.03.2022, a  od 21.03. na dalje (ovisno o potrebi) donacije će se moći donijeti u prostor Općine Malinska-Dubašnica na adresi Novo naselje 7, Bogovići.

Građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine navedene proizvode mogu donirati radnim danom od ponedjeljka do petka 14.03.-18.03.2022. godine u vremenu od 17,00-20,00 sati.

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja temeljem provjere stanja izravno na terenu. Sukladno tome kao i iskustvu u radu sa izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj kreiran je popis potrebnih proizvoda, stoga Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenog.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon te svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 0609011 (6,25kn) ili to mogu učiniti uplatom na žiro račun putem apela za pomoć koji je već ranije otvoren. U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Gradsko društvo Crvenog križa Krk zahvaljuje svima na donacijama.

Dodatne informacije o mogućnostima doniranja dostupne su OVDJE.

error: Content is protected !!