3 nova slučaja koronavirusa na Krku, u PGŽ-u 292 novooboljelih

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka od COVID-19 bolesti je nažalost umrla jedna osoba

U PGŽ-u je 292 novooboljelih, a 295 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva se nastavlja smanjivati i iznosi 2035 slučajeva. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1418 uzoraka briseva što čini udio od 20.59% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 180 novooboljelih, 36 s otoka Raba, 31 s područja Liburnije, 23 sa Crikveničko-vinodolske rivijere, 10 s otoka Lošinja, šest iz Gorskog kotara te po tri s otoka Cresa i otoka Krka. Radno aktivnoj populaciji pripadaju 183 novooboljelih osoba, 81 mlađim dobnim skupinama te 28 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas jednak jučerašnjem te iznosi 53. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi tri pacijenta što je jedan pacijent manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka od COVID-19 bolesti je nažalost umrla jedna osoba.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je, zbog pada broja aktivnih slučajeva i stagnacije broja hospitaliziranih osoba, i dalje stabilan te iznosi 2.60%.

error: Content is protected !!