Jeste li spremni za putovanje kroz povijest? Počinje 498. Krčki sajam – Lovrečeva!

Ove godine za odličnu atmosferu zaduženi su Gustafi, Night Express, Matija Cvek & The Funkesnteins, Infinity Band, Supercover Band i Vanna

Susret prošlosti i sadašnjosti na krčkim se ulicama događa svakodnevno, ako znate pažljivo čitati tragove – no jednom u godini, prošlost i sadašnjost stapaju se u savršenu, svima jasno vidljivu sliku koja već gotovo 500 godina oduševljava svojom pojavom. 498. Krčki sajam – Lovrečeva već danas, 8. kolovoza 2022. godine, dahnut će novi-stari život gradu Krku, uz neizostavan zabavni program za sve generacije.

Ono što je prije 498. godina započelo kao sajam koji je povezivao čitav otok i sve otočane na jednome mjestu druženja, trgovanja i zabave, nastavlja se u istom duhu i tijekom sljedeća tri dana.

Na nekoliko različitih lokacija u gradu Krku odvijat će se tako centralni dio manifestacije – sajam tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske, dok će riva biti rezervirana za koncerte: ove godine za odličnu atmosferu zaduženi su Gustafi, Night Express, Matija Cvek & The Funkesnteins, Infinity Band, Supercover Band i Vanna.

Oživljavanje krčke povijesti i ove je godine povjereno Knezovima Krčkim Frankopanima s gostima, članovima Povijesne udruge Kaštel, kao i polaznicima Dramskog studija Frankopan i članovi Streličarskog kluba Maura Kal. Jedan od najatraktivnijih dijelova Lovrečeve bit će, već tradicionalno, povorka Frankopana i njihove svite gradskim ulicama, uz svečano otvorenje sajma.

Na trgu Kamplin bit će također izložena viteška srednjovjekovna oprema, održavat će se kraći igrokazi i skečevi, viteške borbe, radionice s djecom, prikaz viteških vještina i znanja, a svi će dobiti priliku i okušati se u ulozi viteza ili pak naučiti srednjovjekovne plesove i čuti kako zvuči ambijentalna srednjovjekovna glazba.

Izuzetno velik interes i ove godine vlada za vođenim interpretacijskim šetnjama gradom, a ljubitelje gastronomije čeka i prava fešta za nepce u obliku Sunset Street Food Festivala na Ribarskom mulu.

Čitav bogati program stisnut će se u tri dana odlične zabave, od 8. do 11. kolovoza, a svi detalji dostupni su OVDJE.

Što je danas na rasporedu?

8.8.2022., PONEDJELJAK

TRG KAMPLIN

09:00 Medena radionica – demonstracija vrcanja meda
10:00 Cvjetna radionica: Izrada vjenčića za glavu od suhog cvijeća
16:00 Izložba viteške opreme, mogućnost razgledavanja srednjovjekovne opreme, slikanje s vitezovima – Povijesna udruga Kaštel
17:00 “Skeč lopova”, igrokaz Povijesne udruge Kaštel
18:00 Viteške borbe – Povijesna udruga Kaštel
19:00 Radionice s djecom, prikaz viteških vještina i znanja – Povijesna udruga kaštel
19:30 Radionica: Izrada ribica od gline
20:30  Srednjovjekovna povorka Knezova Krčkih Frankopana
21:00  Svečano otvaranje 498. Krčkog sajma uz Knezove Krčke Frankopane
21:30 Ansambl Audiatur – srednjovjekovni kostimirani glazbeni program – ambijentalna srednjovjekovna glazba

TRG KRČKIH GLAGOLJAŠA / ispred Franjevačkog samostana Krk
19:45 Storytelling: “Frankopani, koji i dalje žive kroz nas” – besplatne interpretacijske šetnje gradom Krkom (na hrvatskom jeziku)

VELA PLACA
20:00  Dječji zbor Mići Boduli

KRČKA RIVA
20:30 Promenadni nastup folklornog društva Poljica
21:30 Gustafi
23:00 Night Express

 

error: Content is protected !!