Zajedno možemo više: Krčki Caritas u 34 krčka dućana prikuplja pomoć za Ukrajinu

Novost ovoga puta je ta što će se u navedenom periodu prikupljati navedene proizvode i u sjedištu Biskupijskog Caritasa od ponedjeljka do petka ujutro od 9 do 12 sati

Već više godina Biskupijski Caritas provodi akciju Zajedno možemo više u suradnji s Trgovinom Krk d.d. na otoku Krku tijekom došašća i korizme. Ove korizme akcija se provodi od 01. do 16. travnja u 34 dućana na otoku Krku, kojom se prikupljaju hrana i higijenske potrepštine za pomoć ljudima u Ukrajini.

Na plakatu je specificiran popis namirnica (hrane i higijenskih potrepština) koji se traži na terenu te će Caritas isključivo njih pripremiti za transport u Ukrajinu. Ostalo prikupljeno bit će na raspolaganju za potrebe Caritasa u biskupiji. Novost ovoga puta je ta što će se u navedenom periodu prikupljati navedene proizvode i u sjedištu Biskupijskog Caritasa od ponedjeljka do petka ujutro od 9 do 12 sati. Mole se donatori da se drže navedenoga popisa namirnica s plakata.

Posredstvom Hrvatskog Caritasa do sada (31.03.22.) je ukupno poslano u Ukrajinu na 144 palete u četiri tegljača 60 tona humanitarne pomoći vrijedne milijun i 670 tisuća kuna. U idućim pošiljkama i krčki Biskupijski Caritas želi se ovom akcijom uključiti u pomoć za Ukrajinu.

Napominjemo da je i dalje u tijeku akcija prikupljanja novčanih donacija za pomoć stradalima u Ukrajini. Svi koji žele pomoći novčanom donacijom putem mreže Caritasa to mogu učiniti uplatom na žiro račun Caritasa Biskupije Krk kod Privredne banke Zagreb d.d.; IBAN: HR9423400091110051696; svrha uplate: pomoć Ukrajini ili gotovinskom uplatom u svim župama Biskupije Krk i u sjedištu Biskupijskog Caritasa, S. Radića 1, Krk (pon – pet / 9 – 12 sati) ili pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen).

error: Content is protected !!