Kakva je kvaliteta i temperatura mora na otoku Krku?

Na otoku Krku jedna je plaža dobila ocjenu “dobar”, dok je more na ostalim otočnim lokacijama dobilo najvišu, izvrsnu ocjenu

Početkom lipnja, već tradicionalno, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije proveo je ispitivanje kvalitete mora na plažama Kvarnera, pa i otoka Krka. Analiza je pokazala da je i ove godine na samom početku turističke sezone more u svim krčkim uvalama pogodno za kupanje, a u gotovo svim slučajevima i izvrsne kvalitete.

Na području čitave županije testirani su uzorci mora na ukupno 273 lokacije, a na čak 261 među njima more je ocijenjeno izvrsnim. Kada je riječ o otoku Krku, jedna je plaža dobila ocjenu “dobar” – riječ je o lokaciji mali Škojić u Klimnu. More na svim ostalim krčkim plažama i uvalama ocijenjeno je najvišom ocjenom, “izvrstan”.

Kada je riječ o temperaturi mora, ona varira od najnižih 18 do 19 stupnjeva izmjerenih na području Dobrinjštine, Vrbnika, Baške i Stare Baške, preko 20 stupnjeva na području Punta i Krka, zatim 21 stupanj na plažama Omišlja i Njivica, do najtoplijih 22 stupnjeva na području Malinske.

Foto: Marijan Milotić/MM Photography
error: Content is protected !!