FOTO Za rekonstrukciju društvenog doma Bajčići osigurano je više od 3.6 milijuna kuna

Pristupilo se radovima kao što su zamjena unutarnje i vanjske stolarije, izrada nove fasade rekonstrukcija sanitarnog čvora, ugradnja nove klimatizacije, kompletna zamjena instalacija vodovoda i elektroinstalacija, a u ugradila se i nova kuhinjska oprema, namještaj te multimedijalna oprema

Prošloga tjedna i službeno su dovršeni radovi na rekonstrukciji društvenog doma Bajčići, finalizirajući tako četverogodišnji proces koji je ovaj opsežan projekt prošao do konačnog završetka.

Naime, u rujnu 2018. godine podnesena je prijava za dobivanje bespovratnih sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za projekt ”Rekonstrukcija zgrade društvenog doma Bajčići”. Nakon zaprimljene Odluke o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu kojom je utvrđeno da je prvi dio zahtjeva za potporu pravovaljan i potpun, u listopadu 2018. godine potpisan je Ugovor o financiranju projekta „Rekonstrukcija zgrade Društvenog doma Bajčići“ u okviru Podmjere 7.4 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu (provedba tipa operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu),  kojim je definiran intenzitet potpore od 80% ukupno prihvatljivih troškova. Krajem prosinca 2020. godine dovršen je postupak javne nabave za rekonstrukciju i opremanje Društvenog doma te je u veljači 2021. godine nakon pozitivno ocijenjenog podnesenog drugog dijela zahtjeva za potporu, zaprimljena Odluka o dodjeli sredstava kojom je Gradu Krku odobren najviši iznos potpore od 2.505.938,09 kn.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.653.332,00 kn, a projektom su objedinjeni troškovi projektiranja, savjetodavnih usluga, izvođenja radova, opremanja i nadzora. Od navedenog iznosa 2.505.938,09 kn (68,6 %) planira se sufinancirati sredstvima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, 382.598,38 kn (10,5 %) sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a ukupno učešće Grada Krka iznosi 764.795,53 kn (20,9 %).

Troškovi na rekonstrukciji objekta iznosili su ukupno 2.602.036,76 kn, a samim projektom pristupilo se radovima kao što su zamjena unutarnje i vanjske stolarije, izrada nove fasade, zamjena podnih i zidnih obloga u objektu, rekonstrukcija sanitarnog čvora, ugradnja nove klimatiacije, grijanja i ventilacije, kompletna zamjena instalacija vodovoda, odvodnje i elektroinstalacija te ostalo. Nadalje, ovim projektom u  Društvenom domu Bajčići ugradila se kuhinjska oprema, namještaj te multimedijalna oprema u ukupnoj vrijednosti od 761.545,00 kn. Nakon završetka izvođenja radova i opremanja objekta, pristupilo se tehničkom pregledu te je Uporabna dozvola ishođena krajem travnja 2022. godine.

S obzirom na projektom definirane ciljeve, rekonstrukcija zgrade Društvenog doma Bajčići doprinijet će poboljšanju kvalitete života mještana ostvarivanjem kulturnih i društvenih interesa stanovnika, atraktivnosti naselja i njegovom razvojnom potencijalu, poticanju društveno-ekonomske održivosti te rješavanjem potreba stanovnika naselja s područja Mjesnog odbora Poljica za sastajanjem i društvenim životom.

error: Content is protected !!