Omišalj, Krk i Malinska među najkišovitijim mjestima u Hrvatskoj, Rab rekorder jučerašnjeg dana

Obilnu kišu pratilo je i grmljavinsko nevrijeme, pa je sinoć u samo 20 minuta radar zabilježio čak 1616 munja, prenio je Istramet

U posljednja 24 sata na gotovo čitavom Kvarneru zabilježene su velike količine oborina, pokazuju podaci Državnog-hidrometeorološkog zavoda. Među najkišovitijima bio je upravo otok Krk, pa je tako u Zračnoj luci Rijeka izmjereno 50.4, u gradu Krku 36, a u Malinskoj 42.3 milimetra kiše.

I ostali otoci Kvarnera dobili su svoj dio oborina, pa je tako Mali Lošinj mjerio 44.4 milimetra, dok je apsolutni rekorder dana grad Rab, gdje je palo čak 119.9 milimetara kiše u posljednja 24 sata.

Obilnu kišu pratilo je i grmljavinsko nevrijeme, pa je sinoć u samo 20 minuta radar zabilježio čak 1616 munja, prenio je Istramet.

Tjedan pred nama donosi nešto mirnije vremenske uvjete, sa svježijim jutrima i sunčanim danima. Zbog mjestimice pojačane bure na području Kvarnera i Kvarnerića DHMZ je danas izdao žuto upozorenje, a sljedećih dana očekuju se temperature od najnižih 10 do maksimalnih dnevnih 23 Celzijeva stupnja.

Foto: Bodulija.net
error: Content is protected !!