Krčki most zatvoren za I. i II. skupinu, zabilježen udar bure od 180 km/h

Olujni i orkanski vjetar stvara probleme na čitavom području Istre, Kvarnera i Dalmacije

Na Krčkom mostu u poslijepodnevnim je satima izmjeren udar bure od oko 180km/h. Zbog olujnog vjetra, tijekom poslijepodneva na snazi je zabrana prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti).

Olujni i orkanski vjetar stvara probleme na čitavom području Istre, Kvarnera i Dalmacije. 

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica te Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja. Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistral (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Za sve skupine vozila zatvoren je Paški most, kao i Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene te autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Delnice. Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3, a kolona vozila između tunela Lučice i čvora Delnice oko 17 sati bila je duga oko 2 kilometra.

Olujna bura ometa i pomorski promet, pa je u prekidu i niz trajektnih i katamaranskih linija.

Crveni meteoalarm DHMZ-a zbog olujnog i orkanskog vjetra za područje primorja ostaje na snazi i sutra.

error: Content is protected !!