Za Dan žena u Puntu koncert ženske klape Luka

Klapa Luka je tijekom svog postojanja osvojila niz nagrada uključujući i Porin te nagrade sa Šibenskog i Kaštelanskog festivala. Ipak, najdraža im je ona Grada Rijeke za promicanje kulturne i glazbene baštine primorskoga kraja

Povodom Međunarodnog dana žena, Turistička zajednica Općine Punat sve ljubitelje klapske glazbe poziva na koncert ženske klape Luka.

Koncert će se održati u nedjelju, 6. ožujka u školskoj dvorani osnovne škole Punat s početkom u 19 sati.

Djelujući od 1985. godine, ženska klapa Luka profilirala se na domaćoj i inozemnoj glazbenoj sceni s osebujnim vokalnim izvedbama, njegujući autohtoni „a’ capella“ dalmatinski i primorsko-istarski glazbeni izričaj. Prva je ženska klapa sjevernojadranskoga područja na državnim klapskim natjecanjima. Svoju prisutnost na domaćoj glazbenoj sceni Luka je upotpunila i raznim glazbeno-scenskim projektima, festivalima zabavne glazbe, dramskim predstavama te uz to zabilježila i nekoliko audio/video projekata na demo CD-ima i TV-spotovima. Klapa dosad ima 6 snimljenih nosača zvuka.

Brojna gostovanja tijekom dugogodišnjega djelovanja odvode Luku vrlo često izvan granica domovine, posebice diljem središnje Europe, ali i u daleku Kinu, lučeći ogroman interes publike i izvrsne kritike.

Na Omiškom festivalu klapa Luka je nastupala od 1990.g. do 2002. godine i osvojila osasmnaest natjecateljskih nagrade uz ostalo 5 prvih nagrada žirija i 2 prve nagrade publike, što dosad ne bilježi niti jedna druga klapa, a u svojoj kolekciji pohranjuju više od 50 plaketa, koje ih s pravom svrstavaju u red ponajboljih klapa u Hrvatskoj. Nakon 2002. godine klapa i dalje sudjeluje na Omiškom festivalu u sklopu svečanih koncerata kao gošća ili na večerima novih skladbi. Nominirana je za različite nagrade, uključujući i Porin, a osvojila je nekoliko prestižnih nagrada sa Šibenskog i Kaštelanskog festivala. Ipak, najdraža im je ona Grada Rijeke za promicanje kulturne i glazbene baštine primorskoga kraja.

Organizatori mole za poštivanje epidemioloških mjera, odnosno nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku.

error: Content is protected !!