MIK se u lipnju vraća u Malinsku!

Kastav, Malinska i Rijeka domaćini ovogodišnje karavane

Nakon pandemijskih vremena koja su diktirala svakodnevni život pa tako i onaj organizacijski za većinu manifestacija, stvari se pomalo vraćaju u ona vremena koja pamtimo kao ljepša i lakša. Nakon dva (skoro pa) jesenska izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj, festival Melodije Istre i Kvarnera se vraća u svoj znani termin – u kraj mjeseca lipnja.

Ove će godine raspjevana karavana svoje putovanje Kvarnerom započeti 22. lipnja kada će zapjevati u Kastvu, po prvi put na preuređenoj impozantnoj Crekvini, a dan kasnije, dakle 23. lipnja, karavana će put Malinske gdje će je ovo prelijepo mjesto ugostiti na svojoj rivi. Podsjetimo, Malinska je domaćin u suradnji s Gradom Krkom i Općinom Punat te se ova tri grada izmjenjuju u domaćinstvima. MIK se tako vraća na Zlatni otok nakon dvogodišnje pauze.

Veliko finale ovogodišnjeg popularnog festivala održat će se 25. lipnja u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije, uz izravni prijenos u programu HRT-a te će tako Rijeka kao matična festivalska luka biti domaćinom finala jubilarni 20. put, dok će to biti ukupno 38. domaćinstvo ovog grada u bogatoj povijesti MIK-a.

Natječaj za skladbe je gotov, pristigao je uobičajno veliki broj radova, a stručna komisija će uskoro, prema uhodanoj praksi, odlučiti tko će ove godine zapjevati na Melodijama Istre i Kvarnera. Zasigurno će festival i ove godine ponuditi pregršt uspješnica koje će pronaći put do publike, a ona festivalska će na festivalskim večerima putem glasačkih listića odabrati najdraže. Naravno, izvođači i autori će se natjecati i za brojne stručne nagrade, a svi zajedno za slušanost skladbi dugo nakon završetka festivala.

“Ono što svakako možemo potvrditi je da publika, izvođači i organizator jedva čekaju nove susrete. A oni će se dogoditi uskoro. Kraljem lipnja”, najavljuju organizatori.

error: Content is protected !!