VIDEO Krčki vatrogasci i mještani spasili ovcu koja je zaglavila na litici nad morem

Ovcu su već tijekom jučerašnjeg dana primijetili zabrinuti građani, koji su potom u potrazi za iskusnom pomoći kontaktirali HGSS, veterinare i naposlijetku krčke vatrogasce

Krčki vatrogasci i ove su nedjelje imali pune ruke posla, no srećom ne s požarima i nesrećama u prometu, nego s jednom nes(p)retnom ovcom koja je zaglavila na stijeni iznad mora.

“Brzom intervencijom djelatnika JVP Krk, uz pomoć općinskog načelnika i lokalnog stanovništva, spašena je domaća, autohtona vrsta Pramenka na stijenama Butinja nedaleko Vrbnika. Ovca je predana vlasniku uz inspekcijski nadzor veterinarske službe”, objavila je Općina Vrbnik na svojim službenim Facebook stranicama.

Prema informacijama s terena, ovcu su već tijekom jučerašnjeg dana primijetili zabrinuti građani, koji su potom u potrazi za iskusnom pomoći kontaktirali HGSS, veterinare i naposlijetku krčke vatrogasce.

“Dojavu smo dobili u 10:45, na teren smo izašli sa 1 vozilom i 4 djelatnika. Uz pomoć mještana gliserom je ekipa prebačena do područja gdje se nalazila ovca. Ovcu smo trebali predati veterinarskom inspektoru, međutim pojavio se vlasnik koju je istu preuzeo. Intervencija je završena u 12:40 sati”, rekao nam je zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

Nespretna ovčica tako je požrtvovnim radom građana i vatrogasaca spasila živu glavu, a uz veliko bravo za spasioce, brojni komentari na kraju ove uspješne akcije spašavanja ovci su poželjeli dug život – podalje od lonca.

error: Content is protected !!