Rezultati natječaja: Umjesto za tri, Marina Punat Grupa osigurala sredstva za čak četiri sjajna projekta

“Primili smo ukupno 2894 glasa na našu anketu. Odlučili smo uzeti u obzir čak četiri udruge i odvojiti nešto veći iznos”, kažu iz Marina Punat Grupe

Poznati su rezultati ankete kojom su građani odlučivali o tome koji su to projekti od najvećeg interesa za opće dobro, koji podižu kvalitetu života i rada mještana Punta, u sklopu natječaja za koji je Marina Punat Grupa osigurala 200 tisuća kuna. Zahvaljujući velikom interesu građana i velikom broju iznimno kvalitetnih projekata, Marina Punat Grupa je početni iznos povećala na ukupno 235 tisuća kuna, nagradivši pritom umjesto planirana tri – čak četiri projekta.

“Primili smo ukupno 2894 glasa na našu anketu. Odlučili smo uzeti u obzir čak četiri udruge i odvojiti nešto veći iznos. Svim udrugama dobitnicima čestitamo, a ostalim udrugama želimo uspješan rad tijekom ove godine”, kažu iz Marina Punat Grupe.

Evo koji su rezultati:

Mažoretkinje otoka Krka: 1.492 glasova, 80.000 kn

Karate klub Krk Croatia: 565 glasova, 60.000 kn

Srcem za Punat: 405 glasova, 45.000 kn

OŠ Punat, Književni kutak: 316 glasova, 50.000 kn

1. mjesto, odnosno naveći broj glasova dobile su Mažoretkinje otoka Krka, koje će dobivenim sredstvima osigurati izradu mažoret uniformi koje bi djevojke nosile na nastupima i natjecanjima. Djevojke marljivo treniraju i do sada su predstavljale Punat u Rimu, Firenci, Barceloni, Nici, Monte Carlu koristeći posuđene uniforme. Sljedeće putovanje koje planiraju je u New York gdje će prodefilirati čuvenom Petom avenijom na velikoj paradi Kolumbu u čast. Ukupna vrijednost projekta je 277.906,25 kuna.

Na 2. mjestu po broju glasova našao se Karate klub Krk Croatia, koji se kandidirao sportsko-obrazovnim programom. “Borilački sportovi odgajaju članove na poseban način. Ovdje je veliki naglasak na disciplini, koncentraciji, samoregulaciji, poštivanju starijih osoba, pomaganju manjim i slabijim članovima. 3KCro okuplja veliki broj mladih i djece. Polaznici programa izgradit će pozitivan stav prema sportu, a samim
time i prema zdravim stilovima života”, istaknuli su prilikom prijave na natječaj. Vrijednost projekta je 1.034.324,00 kuna, a dobiveni iznos 60.000,00 kuna.

Treće mjesto zauzela je Radionica robotike i 3D modeliranja Udruge Srcem za Punat. Projekt je namijenjen djeci od 7 do 15 godina. Naglasak se stavlja na razvoj tehničkog načina razmišljanja, poticanje i razmjenu znanja kroz timski rad, razvijanje tolerancije i uvažavanje drugog mišljenja, povezivanje tehničkih znanstvenih disciplina i rješavanje problemskih zadataka. Vrijednost projekta je 60.000,00 kuna a dobiveni iznos 45.000,00 kuna.

Zahvaljujući odluci Marina Punat Grupe o povećanju ukupnog iznosa, sredstva za ostvarenje svog projekta dobila je i OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk, PŠ Punat, koja će dobivenim novcem opremiti Književni kutak.

“Ovim projektom planira se opremanje knjižnice u suterenu škole sa novim policama, oformili bi književni kutak u kojem bi se okupljao školski književni klub koji je započeo sa radom prošle godine, te započelo sa formiranjem stripoteke. Čitanje obogaćuje na osobnoj i društvenoj razini, razvija rječnik i budi empatiju”. Vrijednost projekta je 50.000,00 kuna, a upravo toliko školi i malim puntarskim čitačima je osigurala Marina Punat Grupa.

error: Content is protected !!