Obitelji Toljanić nagrada za europsku veliku obitelj godine

Europska konfederacija velikih obitelji proglasila je krčku obitelj Toljanić za Europsku veliku obitelj 2020. godine. Obitelj Toljanić je za ovo značajno priznanje nominirala udruga Obitelji 3plus koja okuplja gotovo 1.000 obitelji s troje ili više djece u Hrvatskoj, među kojima je i obitelj Toljanić, koja ima 12-ero djece.

Europska konfederacija velikih obitelji (ELFAC) okuplja udruge velikih obitelji diljem Europe i trenutno predstavlja više od 60 milijuna europskih građana, odnosno 9 milijuna velikih obitelji. Cilj djelovanja ELFAC-a je promovirati društvene i ekonomske interese obitelji, a posebice velikih obitelji za koje smatraju da pridonose razvoju i napretku društva, te im je potrebna solidarnost i podrška kroz poticajne i podržavajuće obiteljske politike. Udruga obitelji s troje ili više djece (Obitelji 3plus) članica je Europske konfederacije velikih obitelji od svog osnutka 2018. godine. Ove godine udruga Obitelji 3plus prvi put je nominirala jednu veliku obitelj, svoju članicu, za ovu jedinstvenu nagradu.

Obitelj Toljanić jedna je najpoznatijih višečlanih obitelji u Hrvatskoj koja je uz velike obiteljske obveze uspjela stvoriti i uspješnu tvrtku s više od 50 zaposlenika. Nažalost, obitelj je doživjela i veliku tragediju kad je ovog proljeća poginuo otac Franjo, jedan od najpoznatijih hrvatskih vinara. Unatoč golemoj tuzi, majka Katarina i dalje svjedoči obiteljske vrijednosti te je primjer djeci, ali i svima u okolini. Nastoji pružiti djeci siguran i miran dom te sačuvati sjećanje na vrijednog supruga kome je obitelj uvijek bila na prvom mjestu. “On živi s nama, vidim ga u svakom djetetu, u našem poslu“, poručuje Katarina Toljanić.

Udruga Obitelji 3plus ponosna je što je u velikoj konkurenciji upravo obitelj koju su nominirali i pobijedila. “Ova vijest je veliko priznanje i radost za nas u udruzi Obitelji 3plus budući da je jedan od glavnih ciljeva našeg djelovanja pokazati ljepotu života u velikim obiteljima. Obitelj Toljanić, Europska velika obitelj 2020. godine, živi istinske obiteljske vrijednosti i pokazuje kako obiteljsko zajedništvo može nadići i najteže životne situacije. Ponosni smo što je ova nagrada po prvi puta dodijeljena obitelji iz Hrvatske jer nam je to veliki poticaj za daljnje aktivnosti naše udruge koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života obitelji u Hrvatskoj, a posebice onih s troje ili više djece”, rekao je predsjednik udruge Obitelji 3plus dr. sc. Ivan Malbašić.

Gospođa Katarina Toljanić na vijest o dobivanju Nagrade za europsku veliku obitelj 2020. godine izjavila je sljedeće: „Kada nas je udruga Obitelji 3plus odlučila nominirati za ovu nagradu ostali smo iznenađeni. Najviše iz razloga jer netko smatra bitnim ukazati na važnost odrastanja, odgoja, a na kraju krajeva i suživota trinaestero osoba raznih uzrasta pod jednim krovom. A kada smo saznali da nam je dodijeljena titula europske velike obitelji 2020.godine, iznenađenje je bilo još i veće. Bila je ispočetka nevjerica, ali i radost i zahvalnost da nas je netko izabrao i to posebno u ovom, za nas jako teškom i izazovnom periodu života.“

Izvor i foto: Obitelji3plus.hr
error: Content is protected !!