Večera za 5 na Krku: Ivan oduševio domaćom janjetinom, šurlicama i smokvama u siru

U „Večeri za 5 na selu“ došli smo do sredine krčkog tjedna, a danas je Ivan iz Šila pokazao svoje kulinarske sposobnosti.

Vlasnik umirovljeničkog doma za svoje je goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela Uspavana tuna, glavnog jela Domaća plata i deserta Smokve u siru. Na putu do Ivana dobro raspoloženi kandidati pričali su kako se vesele janjetini, a domaćin ih je dočekao s čak četiri vrste rakije: od šljive, višnje, kruške i smokve! „Šljivovica je baš bila fina“, rekao je Bojan, a Mirjana dodala: „Višnjevac je izvanredan!“ Svima se doček baš svidio i komentirali su kako je bila neka domaća atmosfera.

Nakon zdravice gosti su sjeli za stol i domaćin je iznio predjelo – carpaccio od tune s pireom od graška i kiselim koromačem. Svima se svidio izgled predjela, kao i okus. „Jako aromatično“, rekla je Jana. „Okus predjela bio je balansiran i stvarno iznenađujući za sve receptore nepca i jezika“, rekao je Bojan, kojem je ipak bio bolji Jelenin carpaccio. Baš kao i Mirjani, koja je rekla: „Nisam ljubiteljica svježeg mesa pa mi je puno bolji bio Jelenin carpaccio zbog brusnica koje su napravile dobar balans.“

Domaćin je potom poslužio glavno jelo – janjetinu i zelene šurlice, što je ponovno svima lijepo izgledalo. „Nisam još nikad jela tako ukusnu janjetinu“, rekla je Jana, a i Mirjani je okus bio fantastičan. „Okus je bio božanstven, janjetina se topila u ustima“, rekao je Bojan, a domaćin je otkrio da se kuhala 16 sati, a potom kratko zapekla.

Za kraj je Ivan donio lokalni krčki desert – kolač s ovčjim i kravljim sirom i smokvama. „Meni je bilo preslatko, ali bilo je jako fino“, rekla je Jelena, a i Mirjani je bilo preslatko.

„Meni se svidio i čak mogu reći da sam naučena na te okuse“, komentirala je Jana, a Bojanu se toliko svidio da je želio recept. Poslije večere došao je Ivanov prijatelj s gitarom, svi su zapjevali, a domaćin i Jelena čak su i – zaplesali.

Jana je za Ivanovu večeru izračunala prosječnu ocjenu i odlučila se za devetku, Bojan je dao desetku zato što ga je sve oduševilo, Mirjana se odlučila za osmicu zbog malo prljave čaše, a Jelena se odlučila za devetku – sve joj je bilo izvrsno, ali bio je malo prljav pribor za jelo. Tako je Ivan zaradio ukupno 36 bodova i time nije uspio prestići Jelenu.

 

error: Content is protected !!