Važne promjene u kalendaru odvoza otpada za 2023. godinu, evo što se mijenja

Najvažnija promjena odnosi se na promjene dana odvoza biootpada i miješanog otpada

Ovih dana su prema korisnicima krenuli računi Ponikve, uz koje stiže i Kalendar odvoza otpada za iduću godinu, uz bitne promjene u danima odvoza te radnim vremenima reciklažnih dvorišta.

Najvažnija promjena odnosi se na promjene dana odvoza biootpada i miješanog otpada. Po novom kalendaru odvoza, od 1. siječnja 2023. godine biootpad će se u zimskom razdoblju odvoziti ponedjeljkom i četvrtkom (do sada je to bilo utorkom i subotom), dok će se miješani komunalni otpad i dalje odvoziti svaka dva tjedna, ali utorkom.

Tijekom turističke sezone, kamioni Ponikve će i dalje odvoziti biootpad tri puta tjedno i to ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, a miješani komunalni otpad odvozit će se svakog utorka. Ostali odvojeno prikupljeni otpad- papir, plastika i staklo, odvozi se istim danima i dinamikom kao i do sada.

Što se tiče promjena u radu reciklažnih dvorišta, radno vrijeme je u 4 zimska mjeseca (od studenog do veljače) od 8 do 16 sati,  a preostalih 8 mjeseci sva reciklažna dvorišta rade od 9 do 17 sati.

“Naše korisnike koji su račune plaćali na blagajni u upravnoj zgradi Ponikava podsjećamo da sa zadnjim danom godine, 31. 12. 2022.,  naša blagajna prestaje s radom te se računi Ponikve usluge i dalje mogu podmiriti bez naknade u poštanskim uredima na prostoru Primorsko-goranske županije. Podsjećamo na mogućnost prijave primanja računa e-mailom. Za taj je postupak dovoljno ispuniti obrazac na našoj mrežnoj stranici: http://www.ponikve.hr/primanje-racuna-putem-e-maila te ga poslati nazad e-mailom ili jednostavno nazvati broj 051 654 600 i našem dispečeru ostaviti svoje podatke i e-mail adresu na koju će dolaziti račun”, obavještavaju iz Ponikve.

error: Content is protected !!