31 kat, 666 stepenica, puna oprema: Krčki vatrogasci na humanitarnoj utrci Zagreb Firefighter Stair Challenge

“Devet naših pripadnika sudjeluje na ovogodišnjem Zagreb Firefighter Stair Challenge. Možda će brojka 9 zvučati impozantnije kad vam kažemo da naša postrojba broji ukupno 22 operativna vatrogasca. Bravo dečki”

Krčki vatrogasci, njih čak devet, ovoga prosinca sudjeluju na ovogodišnjoj utrci Zagreb Firefighter Stair Challenge, humanitarnoj vatrogasnoj utrci stepenicama za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece, Udrugu Kolibrići.

Na ovoj izuzetno zahtjevnoj utrci vatrogasci trče iz podruma sve do vrha, kroz 31 kat i 666 stepenica, pod punom zaštitom opremom, koja je teška gotovo 20 kilograma.

Ideja za utrku nastala je po uzoru na iste takve svjetske utrke na Novom Zelandu, Seattlu i drugdje, na kojima vatrogasci također trče u humanitarne svrhe, pomažući pritom udrugama u svojoj okolini.

“Nažalost u cijelom svijetu dok svi mi bježimo od opasnosti dima i vatre, vatrogasci hrabro ulaze u građevine koje gore kako bi nam pomogli, za što je potrebno biti fizički i psihički spreman. Kroz ovu humanitarnu utrku stepenicama vatrogasci žele provijeriti svoju spremnost trčeći na vrh poslovne zgrade koja ima 31 etažu, promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se svakodnevno susreću, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno”, kažu zagrebački vatrogasci, organizatori utrke.

“Devet naših pripadnika sudjeluje na ovogodišnjem Zagreb Firefighter Stair Challenge. Možda će brojka 9 zvučati impozantnije kad vam kažemo da naša postrojba broji ukupno 22 operativna vatrogasca. Bravo dečki!” poručuju iz JVP Grada Krka.

error: Content is protected !!