Ovako izgleda novo prometno rješenje za “usko grlo” grada Krka

Ne bude li neplaniranih zastoja, promet na području poslovno-uslužne zone Sveti Petar u gradu Krku ovoga bi ljeta trebao teći uz daleko manje zastoja. Donosimo skicu novog prometnog rješenja

Posjet jednom od trgovačkih centara u najfrekventnijoj krčkoj poslovno-uslužnoj zoni, onoj u Krku, u ljetnoj “špici” za mnoge je vozače posljednjih nekoliko godina predstavljao pravu noćnu moru. Velik broj trgovina, stotine parkirnih mjesta i više stotina kupaca slijevalo se u prometno “usko grlo”, a prometne čepove su ljeti redovito morali “otčepljivati” i prometni redari. Kako bi se tome stalo na kraj, na ovom području u tijeku su opsežni radovi koji će, bude li sve po planu, već ovoga ljeta donijeti nužno potrebno prometno rasterećenje.

Kako doznajemo iz Grada Krka u tijeku je izgradnja nove ceste, s prometnim rješenjem koje potpisuje tvrtka 4F-Projekt iz Kraljevice. Slijede i radovi na postavljanju cijevi za vodu i kanalizaciju, a pokrenut je i postupak nabave za ostale radove nakon polaganja cijevi – asfaltiranje, nogostup i rasvjetu.

Kao što smo već ranije pisali, bolju protočnost prometa također bi trebao osigurati i novi “pametni” semafor i to na raskrižju Ulice Stjepana Radića sa poslovnom zonom. Elaborat semaforizacije izrađen je od strane tvrtke Swarco Croatia d.o.o. iz Zagreba, a ovih se dana za isti očekuje i sugasnost MUP-a i Županijske uprave za ceste. Također, u toku je i pokretanje postupka javne nabave za izvođenje radova i postavu novog semaforskog uređaja, koji će imati ugrađene videodetektorske senzore na svim privozima raskrižja. Riječ je o investiciji procijenjenoj na 65.963,00 eura bez PDV-a.

Ne bude li neplaniranih zastoja, promet na području poslovno-uslužne zone Sveti Petar u gradu Krku ovoga bi ljeta trebao teći uz daleko manje zastoja. Skicu novog prometnog rješenja donosimo u nastavku.

error: Content is protected !!