“Upoznaj svoju zemlju”: Besplatna tura Krkom, Frankopanskim kaštelom i interpretacijskim centrom pomorske baštine

Prije nastupanja pandemije, ovaj iznimno uspješan projekt održao se u isto vrijeme u 60 gradova diljem Hrvatske

Na inicijativu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Udruga turističkih vodiča Kvarnera već tradicionalno organizira besplatne organizirane razglede, a ove godine inicijativi se pridružio i grad Krk.

Svi zainteresirani građani i posjetitelji mogu nam se pridružiti ove subote, 15.1. u podne, na razgledu staroga grada Krka, koji uključuje i posjet Frankopanskom kaštelu te Interpretacijskom centru povijesti pomorske baštine otoka Krka; mjesto polaska je na rivi ispred sunčanog sata.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske organizira projekt “Upoznaj svoju zemlju”, kroz besplatna vođenja za građane u gradovima Hrvatske. Uz organizaciju besplatnih razgleda u gradovima u kojima djeluju udruge članice ZDTVH-a, istovremeno su organizirana i besplatna vođenja u manjim gradovima koji pripadaju područjima županija u kojima djeluju udruge članice ZDTVH-a, kao i u sredinama u kojima nisu osnovane udruge turističkih vodiča. Ove godine u projekt se uključio i grad Krk.

Prije nastupanja pandemije, ovaj iznimno uspješan projekt održao se u isto vrijeme u 60 gradova diljem Hrvatske. S obzirom na pozitivne reakcije velikog broja građana i medija proteklih godina, projekt se ponavlja i ove godine te ukazuje na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Razgled grada Krka će se održati bez obzira na vremenske prilike i uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Obavezne su najave na e-mail adresu: kvarner.guides@gmail.com a u najavi je potrebno obavezno navesti broj prijavljenih osoba te lokaciju za koju se prijavljujete (grad Krk). Sve dodatne informacije moguće je dobiti na broju 095/ 86 11 913.

error: Content is protected !!