Otkrijte sve bašćanske tajne i najljepše otočne vidike u drugoj (besplatnoj!) vođenoj turi Baškom

Svaki sudionik dobiva interaktivni vodič Bašćanskom stazom glagoljice u koji se skupljaju slova te po završetku ture dobiva diplomu Društva Sinjali, a kroz izložbu upoznat će i mrgare i umijeće pučke suhozidne gradnje

Kako bi svojim posjetiteljima pružili mogućnost da na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način urone u magiju ovog malog otočnog mjesta s velikom tradicijom, TZ Baška i Društvo Sinjali i ove subote vode vas u još jednu besplatnu vođenu turu ovim čarobnim kutkom otoka Krka.

U samo dva sata lokalni vodič provest će posjetitelje kroz glavne dijelove i lokalitete bašćanske povijesti, dati im priliku da upoznaju nove ljude, otkriju našu kulturu i tradiciju, saznaju o važnim znamenitostima i svim onim detaljima koji im tradicionalni odmor ne bi omogućio.

Ove subote na redu je tura pod nazivom “Povijesna šetnja – putem glagoljice do vidika s kaštela”, a polazak je u 9 sati ispred turističke agencije Polo Line, odnosno kod glagoljskog slova V na Veloj plaži.

Slijedi šetnja do crkve sv. Ivana Krstitelja, područja nekadašnjeg Kaštela Baška odakle se pruža pogled na Bašku i bašćansku uvalu, a sudionici će imati pritom priliku čuti priče o životima najvažnijih ličnosti bašćanske povijesti, tradiciji i običajima. Kod crkve dočekat će ih jedan od najljepših panoramskih vidikovaca otoka Krka, a obići će i samu crkvu sv. Ivana Krstitelja. Povratak je uz more prema galeriji Zvonimir i izložbi “Kap po kap, kamen po kamen – život”.

Svaki sudionik dobiva interaktivni vodič Bašćanskom stazom glagoljice u koji se skupljaju slova te po završetku ture dobiva diplomu Društva Sinjali, a kroz izložbu upoznat će i mrgare i umijeće pučke suhozidne gradnje koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi nematerijalne kulturne baštine.

Preporučuje se ponijeti zaštitu od sunca, udobnu obuću i dovoljno vode, budući da je uspon do crkve sv. Ivana Krstitelja srednje zahtjevan. Maksimalna veličina grupe je 25 osoba a prijave su muguće u Turističkom uredu TZ općine Baška, Zvonimirova 114 (radno vrijeme radnim danim od 7.30 do 21 sat, subotom 9 do 19 sati) na e-mail info@visitbaska.hr ili telefonom: +385 (0)51 856 817.

error: Content is protected !!