U PGŽ-u nastavlja padati broj aktivnih slučajeva, na Krku i danas 1 novozaraženi

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još četiri osobe od COVID-19 bolesti liječene u KBC-u Rijeka; tri s prebivalištem u PGŽ-u te jedna iz Ličko- senjske županije

U PGŽ-u je 319 novooboljelih, a 367 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva ponovno smanjio za još 52 osobe na 4144. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3525 uzoraka briseva, što čini udio od 9.05% pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 238 novooboljelih osoba, 29 iz Gorskog kotara, 28 s Liburnijskog područja, 20 iz Crikveničko- vinodolskog, dvije s otoka Raba, te po jedna s otoka Krka i Lošinja.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 206, pripada skupini radno aktivne populacije, 86 mlađim dobnim skupinama te 27 populaciji starijoj od 65 godina. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 157. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 18 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još četiri osobe od COVID-19 bolesti liječene u KBC-u Rijeka; tri s prebivalištem u PGŽ-u, te jedna iz Ličko- senjske županije.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva, a danas i broja hospitaliziranih osoba, sličan jučerašnjem te iznosi 3.78%.

Covid-19 PGŽ – stanje 22.11.21.
error: Content is protected !!